Antena 3 CNN Actualitate Miron Cozma l-a ameninţat pe Florin Cîţu cu o mineriadă: "Dacă vrei, pot să o fac oricând şi nu poţi să mă opreşti"

Miron Cozma l-a ameninţat pe Florin Cîţu cu o mineriadă: "Dacă vrei, pot să o fac oricând şi nu poţi să mă opreşti"

Miron Cozma l-a ameninţat, în această seară, în direct la TV, pe premierul Florin Cîţu, că are puterea de a dărâma Guvernul şi că poate scoate în stradă 11.000 de mineri.

Miron Cozma l-a ameninţat pe Florin Cîţu cu o mineriadă: "Dacă vrei, pot să o fac oricând şi nu poţi să mă opreşti"
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    28 Feb 2021   •   23:17

Pe fondul protestelor minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma a intrat în direct la România TV, acolo unde a vorbit despre situaţia minerilor, dar şi despre salariile restante ale acestora.

Mai mult, Miron Cozma a lansat o serie de ameninţări la adresa lui Florin Cîţu, premierul României, pentru ca problemele minerilor să fie rezolvate.

"Îi spun inclusiv premierului Cîţu. Citeşte istoria evenimentelor cu mineri! În 1991, am schimbat un Guvern cu 10.000 de mineri, cu Armata în stradă. În 1999, am schimbat Guvernul Radu Vasile cu 7.000 de mineri.

La ora asta, 4.000 de mineri din Valea Jiului şi cu 7.000 din Gorj. Sunt 11.000, Cîţule! Dacă vrei o mineriadă, pot să o fac oricând! Iar tu nu ai cum să mă opreşti pe mine! Nici tu, nici alţii!", a declarat Miron Cozma.

Miron Cozma a fost cel care a condus minerii din Valea Jiului la Bucureşti în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Scenariul s-a repetat şi în septembrie 1991, iar în urma Mineriadei s-a ajuns la demisia guvernului condus atunci de Petre Roman.

În ianuarie 1999, Miron Cozma a condus, din nou, minerii spre Capitală după ce Guvernul condus de Radu Vasile a anunţat că vrea să închidă minele din Valea Jiului.

O lună mai târziu, Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele sângeroase din 1990-1991.

×
Subiecte în articol: Miron Cozma Florin Cîțu
Parteneri
Salariile funcționarilor publici ar putea crește de la 1 ianuarie 2024
x close