Antena 3 CNN Actualitate Miron Cozma, la Parchetul General: ”Vorbim de moralitate când Iliescu și Roman, acești criminali, nu au fost condamnați”

Miron Cozma, la Parchetul General: ”Vorbim de moralitate când Iliescu și Roman, acești criminali, nu au fost condamnați”

Miron Cozma, la Parchetul General: ”Vorbim de moralitate când Iliescu și Roman, acești criminali, nu au fost condamnați”
Sursa foto: Foto: Facebook
13 Ian 2017   •   09:31

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma s-a prezentat, vineri, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul 'Mineriada', în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

"Mi-ar fi plăcut să discutăm după ce şi iau cunoştinţă de ceea ce am înţeles că mi se va înmâna în prezenţa avocatului. Mie nu mi-e teamă de procuratură, mi-e teamă doar de Dumnezeu. De-a lungul vremii, din păcate, în România, (... ) ideea de justiţie a fost pur şi simplu călcată în picioare de aceşti executaţi ai unor ordine politice. Cum e posibil ca procurorii, care anchetează acum, în 1990 îi anchetau pe cei din Piaţa Universităţii, prin ordinele unora i-au şi arestat pe cei din Piaţa Universităţii şi acum sunt mari susţinători ai Pieţei Universităţii. Aceiaşi procurori. Cum vă explicaţi? Domnii procurori, probabil că nu au învăţat la şcoală de faptul că există în România şi în Codul penal şi alte încadrări în afară de cele pur şi simplu pe care ei le-au găsit - complicitate şi favorizarea infractorului", le-a spus Cozma jurnaliştilor la sosirea la Parchetul General.

Cozma a tunat împotriva foștilor președinți, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, pe care îi acuză că i-a protejat pe Ion Iliescu și Petre Roman.

”A fost urmărit acest dosar pentru a se respecta legea și, în primul rând, legislația europeană de care se pare că este străin și Parchetul Militar. Cum e posibil ca de-a lungul vremii, complicitate la omor, pentru că 13 iunie, când minierii nu erau în București au fost împușcați oameni în Piața Universității, la Poliția Capitalei și la TVR. Cum e posibil ca de-a lungul vremii marele președinte Constantinescu, cu ghilimelele de rigoare, care a jurat pe Biblie că va respecta drepturile fundamentale și drepturile la justiție a cetățenilor, l-a luat pe primul ministru de la acea vreme, Petre Roman, și l-a pus președintele Senatului? Și vorbim de moralitate în loc să-l inculpăm pentru evenimentele din ”90. A venit marele șmecher Traian Băsescu care în 2009 îi dă lui Ion Iliescu și Petre Roman neînceperea urmăririi penale pentru iunie 90, chipurile că nu sunt militari. Miron Cozma e militar? Adică Miron Cozma a putut fi condamnat pe două rechizitorii ale Procuraturii militare, penstru septembrie 91 și Costești 99, iar Iliescu și Roman, acești criminali care au omorât oameni la Revoluție, în Piața Universității, în 1990, au omorât oameni în 91, nu”, a declarat Miron Cozma în fața Parchetului.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close