Antena 3 Actualitate Miron Cozma: Nu am remuşcări pentru morţii de la Mineriade

Miron Cozma: Nu am remuşcări pentru morţii de la Mineriade

25 Feb 2015   •   23:29
Miron Cozma: Nu am remuşcări pentru morţii de la Mineriade
Sursa foto: foto: nationalisti.ro

Miron Cozma a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că nu are vreo remuşcare pentru cei care au murit în Mineriada din iunie 1990. Acesta a spus că el ar fi fost adus cu forţa în Bucureşti de către alţi lideri ai minerilor. Mai mult, Miron Cozma a declarat că este un opozant al lui Ion Iliescu care i-ar fi mulţumit public pentru intervenţia de la Bucureşti doar pentru a-l scoate vinovat pentru cele întâmplate.

Fostul procuror militar Dan Voinea, care a instrumentat dosarul "Mineriadei", a declarat în cadrul în cadrul aceleiaşi dezbateri că nu s-a dorit la nivel politic să fie identificaţi şi condamnaţi cei vinovaţi. El a mărturisit că dosarele i-au fost luate şi nu s-au soldat în cele din urmă cu nicio condamnare.

Redeschiderea dosarului Mineriadei readuce în prim-plan statistica neagră a acestui eveniment, statistică ce indică zeci de morţi, dintre care doar şase au fost identificaţi şi recunoscuţi. De asemenea, 746 de răniţi, şase femei violate şi peste o mie de "bărboşi, intelectuali, studenţi din Universitate şi Arhitectură" deţinuţi ilegal fac parte din bilanţul negru al evenimentelor din vara anului 1990 din Bucureşti. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close