Antena 3 CNN Actualitate Miron Cozma va primi 10.000 de euro pentru cele 178 de zile de detenţie ilegală

Miron Cozma va primi 10.000 de euro pentru cele 178 de zile de detenţie ilegală

Miron Cozma va primi 10.000 de euro pentru cele 178 de zile de detenţie ilegală
Sursa foto: Miron Cozma
18 Mar 2009   •   19:02

Miron Cozma a rămas doar cu o despăgubire de 10.000 de euro pentru că a fost ţinut ilegal în închisoare 178 de zile. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul înaintat de fostul lider al minerilor din Valea Jiului la decizia prin care Cozma cerea o sumă mai mare.

Judecătorii Înaltei Curţi au respins şi recursul procurorilor care doreau ca Miron Cozma să primească o sumă mai mică. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Liderul minerilor nu este nici pe departe multumit. El ar fi vrut 22.000 de euro pentru fiecare zi de puşcărie în plus. Instanta a decis însă că merita doar 56 de euro, ceea ce inmultit cu cele 178 de zile de detenţie înseamnă 10.000 de euro şi nu 4 milioane cum a cerut Luceafărul Huilei. El a susţinut în faţa magistraţilor că revocarea ordinului de graţiere a avut un efect negativ asupra sa dar şi a familiei.

Cozma a spus că cel mai mult a avut de suferit fiica sa care în acel moment avea numai 12 ani. Însă chiar şi aşa, instanţa a dat dreptate Ministerului Finanţelor care a hotarat că suma este aberantă. Avocatul lui Miron Cozma a anunţat că se va adresa CEDO.

Observator

×
Subiecte în articol: Miron Cozma justitie instanta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close