Antena 3 CNN Actualitate Miros de sărbătoare în bucătării. Gospodarii pregătesc un festin bio pentru masa de Crăciun

Miros de sărbătoare în bucătării. Gospodarii pregătesc un festin bio pentru masa de Crăciun

Miros de sărbătoare în bucătării. Gospodarii pregătesc un festin bio pentru masa de Crăciun
Sursa foto: Foto:videonews.ro
05 Dec 2011   •   09:15

O brânză de vaci la aperitiv şi friptură de porc asezonată cu salată de varză sau murături. Iar la desert, o tartă cu mure. Toate bio. Este un meniu de sărbători pe gustul multora. Mai ales pentru cei care tânjesc după gusturi tradiţionale.

În bucătăria soţilor Schuster miroase deja a sărbătoare. Sunt pregătite bunătăţi alese şi nu de orice fel, ci bio. Brânza din lapte de vacă, obţinut din ferma proprie este, de departe, specialitatea casei.

Şi nu este singurul sortiment. Mai au caşcaval cu gălbenele şi albăstrele, cu nucă, dar şi cu verdeaţă. Însă gustul trebuie să fie desăvârşit. Pe lângă mirodenii este nevoie şi de multă pasiune.

Soţii Schuster s-au specializat în Elveţia, dar s-au întors şi în România să facă agricultură. Au cumpărat pământ şi o fermă, şi, adepţi ai alimentaţiei sănătoase, au început să producă brînză eco ca în Elveţia. Treptat, au trecut şi la alte produse.

Produce puţin şi, în special, pentru clinţii fideli. Dispuşi să plătească şi câte 65 de lei pentru un kilogram de brânză.

Şi Marin Dumbravă este mândru de producţia proprie de murături. Tot bio şi tot din ferma proprie. A pregătit de toate în această toamnă: zacuscă, varză murată, salată de sfeclă roşie şi vânătă coaptă la foc de lemne. Pentru clienţi pregăteşte, în fiecare săptămână, câte un coş cu murături.

 


×
Subiecte în articol: Elvetia România
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close