Antena 3 CNN Actualitate Mişcare de ultimă oră în cursa pentru şefia DNA. Anunțul făcut de Tudorel Toader

Mişcare de ultimă oră în cursa pentru şefia DNA. Anunțul făcut de Tudorel Toader

Mişcare de ultimă oră în cursa pentru şefia DNA. Anunțul făcut de Tudorel Toader
Sursa foto: foto- captura Antena 3
23 Iul 2018   •   08:53

Surse judiciare au declarat pentru Antena 3 că astăzi își va depune dosarul de candidatură Elena Grecu, fost procuror general de Constanta. 

Mâine ar trebui făcută prima selecţie a celor care-şi depun dosarele de candidatură. 

Ministrul Tudorel Toader a făcut dezvăluiri despre acest subiect în această dimineață, la sediul Ministerului Justiției. 

„Rămâne valabil ce vă spuneam vineri. Ieri a fost duminică, alaltăieri sâmbătă, n-am fost nici eu aici. Voi verifica de îndată ce ajung în minister. 

Dacă nu se înscrie nimeni, reluăm procedura. Un nou anunț, o altă perioadă de înscriere, selecție, se reia procedura”, a spus ministrul Justiției.  

Întrebat cum își explică faptul că nu se înghesuie lumea pentru această funcție, Tudorel Toader a spus că „nu uitați că nici la DIICOT nu a fost concurență acerbă. Eu pot să vă asigur că noi avem în țară procurori valoroși și serioși, care îndeplinesc condițiile legale putând prelua șefia DNA. Sigur că nu mă refer la acei procurori, spre exemplu de la Brașov, care mi-au cerut să suspend deciziile Curții Constituționale, care mi-au cerut să aplic recomandările Greco în mod obligatoriu ca și cum ar fi tratate sau convenții internaționale”. 

„(...) Își dau seama cât de multă muncă este necesară pentru a repune DNA în parametri lui constituționali, pentru a-l face să funcționeze normal, pentru a reda încrederea, dacă a existat, pentru a reda încrederea românilor în activitatea pe care o face DNA. Prin urmare, acestea sunt, după părerea mea, motivele prudenței, rezervei în înscrierea pentru competiția de a deveni șef la DNA. Mai avem totuși ziua de astăzi, când, repet, vom avea candidați”, a mai adăugat Tudorel Toader

×
Subiecte în articol: surse tudorel toader
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close