Antena 3 CNN Actualitate Mișcare surpriză la vârful Armatei Române: încă un general pleacă din funcție, odată cu schimbarea șefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu

Mișcare surpriză la vârful Armatei Române: încă un general pleacă din funcție, odată cu schimbarea șefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor semnalează o plecare de la vârful Armatei Române, care se produce, practic, în același moment în care are loc schimbarea șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Mișcare surpriză la vârful Armatei Române: încă un general pleacă din funcție, odată cu schimbarea șefului Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu
Sursa foto: hepta / DPA Images / radu-tudor.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   19:25

De astă dată, este vorba despre șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Viorel Pană (foto, stânga).

Deși mai are doi ani până la limita de vârstă, generalul Pană a renunțat, la cererea sa, la funcția actuală, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Administrația Prezidențială a comunicat că președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind trecerea în rezervă, din 30 noiembrie, a general-locotenentului cu trei stele Viorel Pană din Ministerul Apărării Naționale.

Cel care va asigura comanda Forțelor Aeriene Române este generalul Leonard-Gabriel Baraboi (foto, dreapta), până în prezent locțiitor al generalului Pană.

În timpul turneului în Africa, președintele Iohannis a decis cine va fi noul Șef de Stat Major al Apărării

Radu Tudor a scris, de altfel, că Iohannis a decis, în timp ce se afla în turneul african, cine va fi noul șef al Statului Major al Apărării (SMAp).

Decizia a fost luată în urma propunerii formulate de ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

În condițiile în care mandatul generalului Daniel Petrescu la șefia SMAp expiră, președintele l-a desemnat în această poziție pe generalul-locotenent Gheorghiță Vlad.

Acesta a fost locțiitor al șefului SMAp, fiind numit în această funcție din august 2022.

Schimbarea intră în vigoare la 30 noiembrie.

Gheorghiță Vlad s-a aflat anterior la comanda Diviziei 2 de Infanterie "Getica" Buzău, a fost comandant al Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, iar în anul 2007 a participat ca ofițer de stat major în cadrul Comandamentului Multinațional al Forței din Irak.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close