Antena 3 CNN Actualitate Misiunea jandarmilor acuzaţi de contrabandă, încetată înainte de terminarea mandatului

Misiunea jandarmilor acuzaţi de contrabandă, încetată înainte de terminarea mandatului

Misiunea jandarmilor acuzaţi de contrabandă, încetată înainte de terminarea mandatului
22 Apr 2010   •   21:28


Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Jandarmeria Română au decis să înceteze, înainte de termen, misiunea celor 16 jandarmi opriţi la graniţa cu Macedonia pentru încălcarea legislaţiei vamale. Aceştia făceau parte din cadrul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale Kosovo.

Jandarmii se întorceau în România în concediu, în momentul în care au fost opriţi la graniţa cu Macedonia cu suspiciunea de contrabandă. Aceştia cumpăraseră ţigări şi alcool în cantităţi mai mari decât prevede legea şi nu au declarat produsele la vamă.

Olimpiador Antonescu, şeful Jandarmeriei Române, declara atunci că militarii nu cunoşteau legea macedoneană. Jandarmii au petrecut o noapte la graniţă, pentru că administraţia vamală îşi terminase programul.

Până să fie sancţionaţi, jandarmii s-au tot scuzat şi au spus că ţigările şi băuturile alcoolice reprezentau comisioane pentru colegii lor din ţară. Nu le-a mers. Au fost amendaţi de poliţiştii de frontieră din Macedonia cu câte 500 de euro, iar tot surplusul de marfă a fost confiscat.

Ofiţerii au spus că nu ştiau care este cantitatea cu care aveau voie să intre în Macedonia pentru că şoferul autocarului uitase să le spună.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: misiune Kosovo jandarmi contrabanda
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close