Antena 3 CNN Actualitate Misiunea TAPS, iniţiativa care sare în ajutorul familiilor militarilor căzuţi la datorie

Misiunea TAPS, iniţiativa care sare în ajutorul familiilor militarilor căzuţi la datorie

Vești bune pentru veteranii Armatei și familiile soldaților căzuți în teatrele de operați. Se pun bazele programului de Asistență pentru Supraviețuitori în Caz de Tragedie. Misiunea este să acorde îngrijire materială și morală familiilor îndurerate de pierderea celor dragi pe câmpul de luptă.

Misiunea TAPS, iniţiativa care sare în ajutorul familiilor militarilor căzuţi la datorie
Sursa foto: Facebook | Ana Loredana Predescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2023   •   09:09

Filiala TAPS din tara noastra se va înfiinţa datorita sprijinului și implicarii președintei și fondatoarei acestei organizații, Bonnie Carroll, dar şi a deputatului umanist de Brasov, Ana Loredana Predescu.

Bonnie Carrol a fondat Programul de Asistență pentru Supraviețuitori în Caz de Tragedie (n.r. Tragedy Assistance Program for Survivors - TAPS) în urmă cu aproape 30 de ani, după ce a rămas văduvă din cauza războiului.

"Mulți cred că durerea este o depresie sau o boală mintală, dar durerea este un răspuns uman normal la pierderea unei persoane dragi. Este vorba de o inimă frântă, iar singurul lucru pe care îl putem face este să ne adunăm cu alții care ne înțeleg și care pot fi alături de noi. De aceea este atât de important ca, în cazul pierderilor militare, să ne onorăm eroii, să ne amintim viețile trăite și pur și simplu să ne ajutăm unii pe alții să trecem peste durerea pierderii", a declarat Bonnie Carroll.

Astfel, din durerea unei soţii rămase văduve, în 1994 a luat naştere TAPS, organizaţie care ajută la momentul actual sute de mii de familii de militari americani. Nu la mult timp după înfinţare, iniţiativa a început să se extindă şi în alte ţări.

Acum a venit rândul României să intre în familia ţărilor cu filiale TAPS. Ana Loredana Predescu este deputat PUSL de Braşov şi şi-a asumat această misiune devenind ambasador TAPS.

"Am identificat o categorie aparte de oameni care nu se află de mult timp în atenția autorităților suficient de mult timp. Și anume, acei veterani de război și mai ales familiile lor. Familii care și-au pierdut recent soții, tații și poate că nu au fost suficient de mult în atenția noastră", a precizat deputatul PUSL.

În timpul vizitei sale în România, Bonnie Carroll a mers împreună cu Loredana Predescu la MApN, acolo unde s-au întâlnit cu secretarul de stat pentru politica de apărare Simona Cojocaru, care şi-a manifestat deschiderea şi sprijinul faţă de iniţiativă.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close