Antena 3 CNN Actualitate Misterul dispariţiei celui mai căutat român. DNA ar avea probe privind soarta sa

Misterul dispariţiei celui mai căutat român. DNA ar avea probe privind soarta sa

Misterul dispariţiei celui mai căutat român. DNA ar avea probe privind soarta sa
20 Apr 2016   •   06:50

Anchetatorii anticorupție sunt legați de mâini de către lege și nu pot cere constatarea decesului lui Codruț Marta. În schimb, anchetatorii susțin că au probe care vor duce la rezolvarea dilemei dispariției.

Procurorii DNA nu-l pot “omorî” legal pentru că nu pot cere decesul fugarului Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar – președintele ANAF între 2009-2012, implicat într-un dosar de evaziune de 56 de milioane de euro, deși acesta este dispărut de peste patru ani.

S-a evaporat în 2012

“În ceea ce priveşte declararea judecătorească a morţii, intră sub incidenţa Codului civil”, ne-au transmis reprezentanții Parchetului anticorupție. Din această precizare reiese că Marta nu poate fi declarat decedat decât la solicitarea familiei într-o instanță de judecată. Orice dispărut de mai mult de doi ani poate fi declarat mort, iar Marta s-a “evaporat” pe 12 martie 2012. Reamintim că fosta soție a lui Marta, Raluca Merfu, a cerut decesul în instanță, însă înainte de a-l “ucide” pe apropiatul lui Blejnar, a refuzat misterios să finalizeze procedura. Fosta nevastă a evitat să plătească un timbru fiscal de 20 de lei care a dus în final la respingerea dosarului.

Miza aceste decizii, declararea decesului, stă în faptul că martorii și suspecții din acest dosar ar deveni implicați într-un caz de crimă și, dacă s-ar strânge probe, ar putea fi trimiși în judecată. Sorin Blejnar și Elan Schwarzenberg au fost printre cei audiați în cauza dispariției lui Marta.

În ciuda cancanurilor, nu sunt probe că ar fi în viață

Chiar dacă după dispariția lui misterioasă din 2012 au apărut multe zvonuri, inclusiv că ar fi în viață, fotografiat într-o țară exotică, procurorii nu au nici o probă că fugarul trăiește, așa cum ne-a precizat una dintre persoanele audiate în acest caz.
De la DNA ni s-a transmis doar că procurorul de caz consideră că nu poate face publice probele care ar face lumină privind soarta lui Codruț Marta, pentru că acest lucru ar periclita rezultatul anchetei.

Sursa: Libertatea

×
Subiecte în articol: Codrut Marta disparitie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close