Antena 3 CNN Actualitate Mit şi adevăr despre vedeta sezonului estival: BEREA. Vezi ce spun nutriţioniştii

Mit şi adevăr despre vedeta sezonului estival: BEREA. Vezi ce spun nutriţioniştii

Mit şi adevăr despre vedeta sezonului estival: BEREA. Vezi ce spun nutriţioniştii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Iun 2012   •   23:07

La sticlă sau la doză... rece să fie. Berea este cu siguranţă vedeta sezonului cald şi... ca orice vedetă care se respectă ridică numeroase semne de întrebare. Îngraşă? Burţile bărbaţilor sunt provocate de... blondă? Ajută sau nu la eliminarea pietrelor la rinichi?

Berea, băutura adorată în sezonul cald, vine la pachet cu o mulţime de mituri. Unul dintre ele ar fi acela că îngraşă. Nu e chiar aşa. Depinde doar de cantitate, spun nutriţioniştii.

Un român consumă în medie anual între 60 şi 100 de litri de bere.

Dacă consumul de bere debutează la vârsta de 19-20 de ani şi în ritmul 1 l - 2 l pe zi, pe la 30 de ani poţi să faci ceea ce tehnic se cheamă "burta de bere".Cu atât mai mult cu cât nu duceţi un stil de viaţă sănătos şi consumaţi alimente grase. Nu mai vorbim de sedentarism.

O altă vorbă din popor spune că berea este bună în eliminarea pietrelor la rinichi. Sigur, sunt şi alte alimente mult mai indicate pentru pietrele la rinichi dar dacă doriţi să consumaţi bere, în cantităţi moderate, ea poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi.

Cât este adevăr şi cât este mit într-un pahar cu bere nici nu mai contează când este atât de cald afară. Setea este oricum mare, dar specialiştii recomandă consumul moderat.


×
Subiecte în articol: bere mit
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close