Mitică Dragomir, audiat la DNA: Eu nu am încasat niciun leu, nu am greşit cu nimic

de M.Z.    |    30 Mai 2013   •   22:22
Mitică Dragomir, audiat la DNA: Eu nu am încasat niciun leu, nu am greşit cu nimic
Update 22.15 - Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat joi seară, după audierea la DNA, că între trustul Intact şi RCS & RDS este o luptă "între doi elefanţi", iar el nu a greşit "din punct de vedere legal" cu nimic şi nu a încasat niciun leu.

"Lupta este între doi elefanţi, iar eu calc în urma lor şi pot să-mi rup glezna nevinovat. Eu nu am greşit din punct de vedere legal cu nimic. Eu sau vreo firmă a mea nu am încasat niciun leu", a spus şeful LPF, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


____________________________________________

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Mitică Dragomir, a intrat joi, în grabă, în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat de procurori.

Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA în jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzând să spună de ce a fost chemat de procurorii anticorupţie.

Potrivit unor documente prezentate de Grupul de Investigaţii Politice, începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS.

În perioada 2009 - 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I şi în sezoanele 2011 - 2014.

"Începând cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finanţată cu 1,7 milioane euro de către RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir", a precizat GIP în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, în 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro "în schimbul unor servicii şi drepturi derizorii", a precizat GIP.

"Prin acest contract, RCS & RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare într-un imobil deţinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnării contractului imobilul era neamenajat astfel încât  RCS & RDS s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi", se mai arată în comunicatul citat.


Şeful LPF s-a prezentat la DNA astăzi, în aceeaşi zi în care directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul Direcţiei, unde a fost audiat.


ExitPOLL
x close