Antena 3 CNN Actualitate Mitică Popescu a murit. Ministerul Culturii, după decesul artistului: "Prezența sa inconfundabilă a dat scenei românești interpretări de mare valoare"

Mitică Popescu a murit. Ministerul Culturii, după decesul artistului: "Prezența sa inconfundabilă a dat scenei românești interpretări de mare valoare"

Ministerul Culturii a transmis un mesaj de condoleanţe, pe pagina de Facebook oficială a instituţiei, la moartea actorului Mitică Popescu.

Mitică Popescu a murit. Ministerul Culturii, după decesul artistului: "Prezența sa inconfundabilă a dat scenei românești interpretări de mare valoare"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    03 Ian 2023   •   18:44

"Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru și televiziune, Mitică Popescu.

Prezența sa inconfundabilă, elegantă și puternică totodată, a dat scenei românești interpretări de mare valoare. De la "De ce trag clopotele, Mitică?", la "Moromeții" sau "Cel mai iubit dintre pământeni", personajele pe care le-a interpretat au căpătat o identitate specifică și o voce care le-au făcut vizibile și apreciate de public și de specialiști.

În televiziune, emisiunea sa "De-ale lui Mitică" a reușit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viața românilor, cu bune și cu rele", transmite Ministerul Culturii.

A murit actorul Mitică Popescu. Marele artist avea 86 de ani

Actor la Teatrul Mic din București cea mai parte a carierei sale, a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

La data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler "pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București".

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii Mitica Popescu
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close