Antena 3 CNN Actualitate Miting de amploare în ziua moţiunii: Peste 80.000 de oameni, aşteptaţi să participe

Miting de amploare în ziua moţiunii: Peste 80.000 de oameni, aşteptaţi să participe

Miting de amploare în ziua moţiunii: Peste 80.000 de oameni, aşteptaţi să participe
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Oct 2010   •   11:37

Liderii sindicali au anunţat, vineri dimineaţă, că vor organiza un miting de amploare în ziua votării moţiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Boc. Mai precis, bugetarii vor ieşi în stradă miercuri, 27 octombrie. Peste 80.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la acţiunea de protest.

"În 27 octombrie, cele cinci confederaţii sindicale scot în stradă peste 80.000 de sindicalişti. În acest sens, fac un apel la nemulţumiţii României, şomeri, studenţi, pensionari, pentru ca aleşii neamului să fie treziţi la realitate şi să îşi vadă nemulţumiţii în stradă", a declarat, vineri, prim-vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc.

În ziua moţiunii, sindicaliştii se vor aduna între 7:30 şi 9:00, după care vor pleca spre Piaţa Victoriei, unde la ora 10:00 va începe mitingul. O oră mai târziu, sindicaliştii vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până aproximativ la ora 17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură.

Liderul sindical a mai precizat că, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, la fiecare poartă a Palatului Parlamentului vor fi delegaţii ale sindicaliştilor, în număr nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea în clădire.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie va fi dezbătut şi votată pe 27 octombrie, cu începere de la ora 11:00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Miting de amploare în ziua moţiunii


×
Subiecte în articol: miting protest motiune
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close