Antena 3 CNN Actualitate Mii de poliţişti au protestat în fața Guvernului, cerând salarii mai mari. Sindicaliștii, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de la Guvern

Mii de poliţişti au protestat în fața Guvernului, cerând salarii mai mari. Sindicaliștii, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de la Guvern

Mii de poliţişti au protestat în fața Guvernului, cerând salarii mai mari. Sindicaliștii, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de la Guvern
de S.T.    |    25 Mar 2017   •   17:30

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va avea luni o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliţie, pentru a stabili împreună două propuneri de amendamente la OUG nr. 9, din 2017, cu privire la sporul de permanenţă şi acordarea unui procent de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, anunţă Ministerul de Interne.

“Am mai discutat cu sindicatele din Poliţie şi în săptămânile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a făcut în trecut. Am deschiderea şi dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Împreună trebuie să găsim soluţii. Vă asigur că fac parte dintr-un guvern care pune în practică exact ce a promis”, declară ministrul Carmen Dan, într-un comunicat oficial al MAI.

Liderii sindicali ai poliţiştilor au anunțat că nu s-a ajuns la niciun rezultat, susţinând că cei doi miniştri au spus că nu sunt bani şi "au cerut îngăduinţă, dar nu este loc pentru aşa ceva", potrivit news.ro.

UPDATE 15.15 - O delegaţie a sindicaliştilor din Poliţie, care protestează în Piaţa Victoriei, se află la discuţii, la Palatul Victoria, cu ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Daniela Pescaru.

----------------------------

Poliţiştii au ajuns în jurul orei 12:30 în Piaţa Victoriei, unde vor continua acţiunea de protest până la ora 16:00.

Protestatarii strigă la unison "Hoţii, hoţii", suflă în vuvuzele şi fluiere şi agită pancarte pe care scrie " Munca suplimentară neplătită = sclavie", "Peste 60% din angajaţii MAI au salariul minim pe economie", "Modernizaţi sediile posturilor de Poliţie", "Raportăm: plouă în posturile de Poliţie", "Vrem o lege de salarizare echitabilă", "Vreţi să oferim servicii europene cu salarii de doi bani?", "Vrem examene corecte şi transparente pentru ocuparea funcţiilor de conducere".

-----------

UPDATE 12.00 - Poliţiştii care au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, au plecat în marş, la ora transmiterii acestei ştiri, spre Guvern. Numărul lor a ajuns la aproximativ 6.000.

UPDATE - Peste 1.000 de poliţişti protestează, sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, nemulţumiţi de nivelul de salarizare comparativ cu alte sectoare bugetare.

Poliţiştii au început să se adune în parcarea din faţa ministerului încă de la ora 9:00, iar acţiunea de protest a început la ora 10:00.

Mitingul din faţa MAI va dura până la ora 12:00, când protestatarii urmează să plece în marş spre Piaţa Victoriei, unde vor continua acţiunea de protest până la ora 16:00.

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi PRO LEX organizează, sâmbătă, de Ziua Poliţiei Române, un miting în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Mitingul va fi urmat de un marş până în Piaţa Victoriei.

„Mulţi membri ai celor două sindicate, atât din ţară, cât şi din Bucureşti, dar şi poliţişti neafiliaţi ori afiliaţi altor sindicate, au început deja să-şi anunţe prezenţa pentru sâmbată, 25 martie. Mitingul se va desfăşura între orele 10:00 şi 12:00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la orele 16:00”, arată un comunicat remis vineri Agerpres.

Poliţiştii solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20% şi calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate) la salariul funcţiei de bază, de la 1 aprilie 2017.

Potrivit comunicatului citat, în cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30% din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100% (faţă de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close