Antena 3 CNN Actualitate Miting la Roşia Montană, unde peste 400 de localnici susţin exploatarea minieră a zonei

Miting la Roşia Montană, unde peste 400 de localnici susţin exploatarea minieră a zonei

Miting la Roşia Montană, unde peste 400 de localnici susţin exploatarea minieră a zonei
Sursa foto: Foto: argeseanul.com
12 Aug 2011   •   15:20

Peste 400 de persoane din zona Roşia Montană participă vinerea aceasta la un miting  în care îşi manifestă susţinerea faţă de exploatarea minieră a zonei, relatează Mediafax. Oamenii strigă lozinci precum "Vrem minerit!" şi "Vrem locuri de muncă" şi cântă Imnul Minerilor şi Marşul lui Iancu în piaţa centrală.

Totodată localnicii îşi arată nemulţumirea faţă de festivalul Fân Fest din localitate, manifestare organizată în semn de protest faţă de proiectul mineritului în zona respectivă.

"Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montanã  respinge cu fermitate Fân Fest, o manifestare care nu reprezintã voinţa celor din localitatea minierã din Munţii Apuseni şi care militeazã pentru interzicerea activitãţii miniere tradiţionale, pentru pierderea locurilor de muncã, propunând în schimb activitãţi de împletit coşuri de nuiele şi cules de ciuperci", a afirmat Cristian Albu, preşedintele sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marţea aceasta că Ungaria a refuzat proiectul de la Roşia Montană în integralitatea lui. Borbely este de părere că poziţia statului ungar are la bază decizia Parlamentului de la Budapesta de a interzice  mineritul pe bază de cianuri, pe teritoriul ţării.

Ministrul a mai adăugat că poziţia Ungariei este una consultativă, iar România nu este obligată să oprească procedura de autorizare a investiţiei miniere.


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close