Antena 3 CNN Actualitate Miting "pentru salvarea democraţiei": Un avocat orădean îi cheamă în stradă pe avocaţi, medici, profesori şi oamenii legii

Miting "pentru salvarea democraţiei": Un avocat orădean îi cheamă în stradă pe avocaţi, medici, profesori şi oamenii legii

Miting "pentru salvarea democraţiei": Un avocat orădean îi cheamă în stradă pe avocaţi, medici, profesori şi oamenii legii
Sursa foto: Foto: eiu.com
16 Ian 2012   •   16:35

Un avocat orădean anunţă că a obţinut autorizaţie pentru a organiza, marţi, un miting "pentru salvarea democraţiei" la care îi invită să participe, în special, pe "oameni ai legii, colegi avocaţi, jurişti, medici, profesori, oameni care au cultură şi care pot fi lideri de opinie", informează Mediafax.
   
"Joia trecută am depus, în nume propriu, solicitarea pentru autorizarea unui miting de protest faţă de Guvern, iar vineri mi s-a comunicat că membrii Comisiei Locale de Ordine Publică (formată din reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Poliţiei şi ai Primăriei Oradea - n.r.) mi-au autorizat acţiunea pentru marţi. Eu o văd ca un miting pentru salvarea democraţiei, la care invit şi îmi doresc să participe mai ales oameni ai legii, colegi avocaţi, jurişti, medici, asistente, profesori, oameni care au cultură şi care pot fi lideri de opinie", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Baroul Oradea, avocatul Petru Trif.
   
Trif a afirmat că a fost sfătuit să renunţe, pentru a nu suporta consecinţele în eventualitatea în care la miting s-ar produce fapte contravenţionale sau penale, însă consideră "că este nevoie de o lecţie de demnitate".
  
El a menţionat că a studiat proiectul Legii sănătăţii redactat de Comisia prezidenţială şi, ca jurist, consideră că acesta este "sub orice critică".
   
Trif a afirmat că a iniţiat mitingul deoarece a constatat "exasperarea oamenilor şi lipsa de respect a instituţiilor statului".
   
"Nu o fac pentru a ieşi în faţă. Voi încerca să fac rost de o portavoce şi fac apel la toţi cei care vor veni să păstreze o purtare şi un limbaj civilizat. La miting vreau să atrag atenţia şi asupra comasării alegerilor, printr-o lege adoptată tot pe şestache, prin asumarea răspunderii, pentru că, dacă se vor ţine alegerile locale şi cele generale împreună, va fi o catastrofă, motiv pentru care eu sugerez ca oamenii să se pronunţe şi împotriva acestei măsuri până nu este prea târziu", a spus Trif.
   
Acţiunea este autorizată să se desfăşoare, marţi, între orele 14.00 şi 16.00, în Parcul Traian din Oradea, aflat în faţa sediului Prefecturii Bihor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close