Antena 3 CNN Actualitate Miting pro-Palestina la Bucureşti. Care sunt obiectivele din Capitală la care a fost întărită securitatea

Miting pro-Palestina la Bucureşti. Care sunt obiectivele din Capitală la care a fost întărită securitatea

Sâmbătă, în Piața Universității, va fi un miting de solidaritate cu poporul palestinian. Astfel, autorităţile au sporit măsurile de securitate pentru mai multe obiective din Bucureşti.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   02:08

“Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00 la ora 18:00 în Piața Universității, denunțăm complicitatea la crimele comise de Israel împotriva poporului palestinian - în special asupra celor peste două milioane dintre ei supuși blocade ilegale și genocidului în Ghetoul Gaza”, precizează Asociația Comunității Palestiniene din România, cea care organizează acest miting. 

În acest context, autoritățile de la noi au sporit securitatea. Însă înainte de toate ar trebui să înțelegem că nu este o schimbare care ar trebui să ne îngrijoreze. 
Astfel de măsuri au fost sporite peste tot în țările de din Europa și nu numai. Vorbim deci de o decizie normală în astfel de situații. 

În țara noastră, sistemul național de alertă terorist a rămas la gradul albastru, al doilea ca intensitate și neschimbat de altfel, încă de la momentul în care a fost instituit acest sistem. 

Totuși, anumite obiective sunt păzite mai bine și asta pentru că autoritățile vor să evite situații pe care le-am văzut în alte țări, cum ar fi mișcările violente sau protestele care evident, ar putea degenera. 

Ambasadele, Teatrul Evreiesc de Stat, Cimitirul Evreiesc, Complexul Educațional Laude-Reut, Sinagoga Mare sau Templul Coral sunt acum câteva dintre obiectivele evreiești și palestiniene atent monitorizate de către autorități.

×
Subiecte în articol: protest pro palestina bucuresti
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close