Antena 3 CNN Actualitate Mitrea, cercetat într-un dosar cu Necolaiciuc

Mitrea, cercetat într-un dosar cu Necolaiciuc

Mitrea, cercetat într-un dosar cu Necolaiciuc
Sursa foto: mitrea oprisan
01 Iul 2009   •   10:40

În presă a apărut un document care atestă faptul că procurorii DNA au demarat cercetările privind implicarea lui Miron Mitrea în ancheta referitoare la frauda de la CFR. Este pentru prima dată când numele fostului ministru este legat în mod oficial de scandalul ?Necolaiciuc?, informează Gardianul.

În urmă cu patru ani, Mitrea i-a aprobat pur şi simplu demisia lui Necolaiciuc, declarând presei că fostul director general al CFR a demisionat pentru că nu a înteles exact "problema costurilor?? societăţii.

Astfel, printre persoanele care mai sunt judecate în acest caz se numără şi Mihail Gabriel Misir, fostul director comercial al CN CFR, pentru complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Acesta a contestat rechizitoriul şi cere ?audierea şi inculparea fostului ministru Miron Mitrea şi a fostului secretar general Ioan Orbescu, care la dosar nu au nici măcar calitate de martori?.

Cu toate acestea, DNA răspunde prin şeful Sectiei II Penală, Doru Florin Tuluş, şi arată că fostul ministru şi lider PSD este este cercetat de procurorii anticorupţie în dosarul CFR: ?la pct. 5 din Rechizitoriu s-a dispus disjungerea aspectelor legate de activitatea infracţionala a celor două persoane, acestea făcând obiectul unei cauze aflate în curs de cercetare?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close