Antena 3 CNN Actualitate Mitropolitul Andrei Şaguna a fost canonizat sâmbătă. Preşedintele Traian Băsescu a participat la ceremonie

Mitropolitul Andrei Şaguna a fost canonizat sâmbătă. Preşedintele Traian Băsescu a participat la ceremonie

Mitropolitul Andrei Şaguna a fost canonizat sâmbătă. Preşedintele Traian Băsescu a participat la ceremonie
Sursa foto: Foto: basilica.ro
29 Oct 2011   •   11:45
Mitropolitul Andrei Şaguna a fost canonizat azi, la Sibiu. Zeci de mii de pelerini au trecut pe la Catedrala Mitropolitană din oraş pentru a se închina la osemintele celui care a fost cel mai mare ierarh al ortodocşilor din Ardeal.

Osemintele lui Andrei Şaguna au fost aduse, în pelerinaj de la Răşinari, locul unde a fost înmormântat în urmă cu 138 de ani. Sute de preoţi şi mii de credincioşi au luat parte la ceremoniile religioase.

Osemintele au fost depuse în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, vineri după amiază, iar spre seară au fost aduse din Capitală şi moaştele Sfântului Andrei.
 


Credincioşii au venit imediat să se roage şi au stat ore bune la coadă. Autorităţile se aşteaptă ca, pe parcursul acestui weekend, aproape 10.000 de oameni să vină să se roage la noul sfânt.

Ceremonia de canonizare al lui Andrei Saguna, cel supranumit "Mesia Transilvănenilor" a avut loc sâmbătă la Sibiu. Slujbele religioase au fost conduse de un sobor de preoţi, în frunte cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta canonizare sfant moaste Sibiu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close