Antena 3 CNN Actualitate Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza: Nu cerem răzbunare, cerem să se facă dreptate în numele celor care au murit la Colectiv

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza: Nu cerem răzbunare, cerem să se facă dreptate în numele celor care au murit la Colectiv

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza: Nu cerem răzbunare, cerem să se facă dreptate în numele celor care au murit la Colectiv
30 Oct 2019   •   22:49

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, i-a îndemnat pe credincioşii veniţi miercuri seara la slujba de comemorare a victimelor incendiului din clubul "Colectiv" să nu uite această tragedie, să se roage pentru cei care au decedat şi cei care au suferit.

"S-au împlinit patru ani de la acea tragedie de care nu am vrea să ne amintim, dar suntem obligaţi să-i avem în sufletul nostru pe cei care au suferit o astfel de moarte groaznică. Rugăciunea pe care am făcut-o este îndreptată către Dumnezeu pentru ca să le aşeze sufletele acolo unde se cuvine. (...) Durerea nu poate fi exprimată în cuvinte. De foarte multe ori, tăcând spunem multe", a spus Laurenţiu Streza.

Cu această ocazie, Mitropolitul Ardealului a afirmat că cere "să se facă dreptate" în numele lor care au murit la "Colectiv".

"Suntem însă siguri că Dumnezeu pe ei îi va odihni în lăcaşurile veşnice, iar pe cei care au fost responsabili Dumnezeu îi va judeca, pentru că ştie că nu cerem răzbunare, nu cerem judecată, ci cerem, în numele lor, să se facă dreptate începând de aici, că sus se va face categoric", a afirmat Laurenţiu Streza.

Mitropolitul Ardealului a ţinut să arate că acest moment de comemorare este "atât de trist" şi că nu trebuie să uităm niciodată ce s-a întâmplat la "Colectiv". 

×
Subiecte în articol: colectiv
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close