Antena 3 CNN Actualitate Miza secretă a războiului dus de Kovesi. De către cine sunt urmăriți toți magistrații

Miza secretă a războiului dus de Kovesi. De către cine sunt urmăriți toți magistrații

Miza secretă a războiului dus de Kovesi. De către cine sunt urmăriți toți magistrații
26 Mar 2018   •   23:08

Mihai Gâdea a vorbit în emisiunea „Sinteza Zilei” despre procuroarea Florentina Mirică. O nouă structură în cadrul DNA pentru urmărirea magistraților, un serviciu de urmărit judecători, a fost condus de această procuroare, care este nimeni alta decât prietena Laurei Codruța Kovesi.

Aceasta structura specială de urmărire a magistraților, numită “Serviciul de combatere a corupției în justitie“, a fost creată de către Laura Codruța Kovesi la începutul lui 2014 ca “serviciu” în cadrul DNA. Conducerea acestei structuri este ocupată de un procuror-șef care nu e numit prin decret prezidențial ci de către procurorul-șef DNA.

Cine este Florentina Mirică? Inspecția Judiciară a fost sesizată în aprilie 2016 cu privire la încălcarea prevederilor legale în materia gestionării informațiilor clasificate de către procuroarea de caz, Florentina Mirică, care a compromis foarte multe documente secret de stat în cadrul anchetei, punându-le la dispoziția unor persoane care nu dețineau autorizații ORNISS, folosind în acest sens inclusiv suporți de memorie, fără a fi luate măsuri de protejare a informațiilor.

Mai mult, în rechizitoriul din luna mai 2016, a inserat pasaje de informații clasificate din cadrul unor documente interne ale Ministerului de Interne, ca ulterior să plaseze documentul în mass-media apropiată DNA.

Mai mult, sub supravegherea unui procuror-șef, șeful doamnei Mirică a fost deconspirată identitatea reală a unui martor protejat.

Doamna procuror Mirică este prietena doamnei Kovesi, Atât de prietene încât în momentul în care a fost cercetată de Inspecția Judiciară, devine avocatul său la CSM.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close