Antena 3 CNN Actualitate Tragedia femeii sfâșiate de câini în București se poate repeta oricând | După trei zile de la moartea Anei, nu există niciun vinovat

Tragedia femeii sfâșiate de câini în București se poate repeta oricând | După trei zile de la moartea Anei, nu există niciun vinovat

Femeia ucisă de câini a murit din cauza hemoragiei. Maidanezii i-au secționat artera femurală a piciorului drept. Avea mușcături pe întreg corpul, spune rezultatul INML.

de Ştefan Petrică    |    23 Ian 2023   •   19:14

Tragedia femeii omorâte de câini pe digul Lacul Morii din Capitală se poate repeta oricând, este avertismentul șocant lansat de reprezentanții ASPA, adică fix cei care ar trebui să ne apere de acest pericol.

Într-o primă reacție venită la peste 24 de ore de la tragedie, Nicușor Dan promite că cei vinovați vor plăti.

ASPA, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de câini fără stăpân, a avut anul trecut un buget de 17,8 milioane de lei.

După 3 zile de la moartea Anei Oroz-Daraban, nu există niciun vinovat. Primarul general al Capitalei a cerut controale în toate instituțiile cu atribuții pentru capturarea animalelor fără stăpân, iar anunțul a fost făcut pe Facebook.

Citeşte şiEa este Ana, femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti: "Prea crud destinul acestui om!"

"Am cerut corpului de control al primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti", a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Antena 3 CNN a încercat să afle de la city managerul Bucureștiului, Diana Pungă, cea care are atribuții în coordonarea ASPA, dacă își reproșează ceva sau dacă putea fi evitată situația, însă, telefonul său era închis.

Diana Pungă a venit în Primăria Capitalei în calitate de șef de cabinet al primarului general. Mai apoi, Nicușor Dan a numit-o city Manager și a declarat faptul că este potrivită pentru această funcție, pentru că i-ar fi coordonat campania electorală. Nici până în ziua de azi CV-ul acestuia nu a fost făcut public.

Aceasta primește în fiecare lună un salariu de 18.148 de lei la care se adaugă și un spor de condiții vătămătoare în valoare de 2.319 lei.

Astăzi pe câmpul unde femeia și-a pierdut viața, câinii maidanezi se plimbau în continuare.

Nici la adăposturile ASPA situația nu stă mai bine. În Mihăilești, de exemplu, câinii vagabonzi se învârt pe lângă adăpost.

Tot acest caz i-a tulburat și pe părinții lui Ionuț Anghel, băiețelul de 4 ani care și-a pierdut viața în același mod, în urmă cu 10 ani în Parcul Tei din Capitală.

"Am simțit că retrăiesc, că ne întoarcem în timp, acum 10 ani când s-a întâmplat cu băiețelul meu, Ionuț, și mi s-a părut incredibil că se mai poate repeta așa ceva. Din păcate, suntem anunțați că se poate întâmpla oricând", a declarat mama lui Ionuț.

Cifrele de pe hârtiile oficiale reprezintă și una dintre cauzele acestei morți. Din cei 83 de angajați ai ASPA, doar 13 au misiunea de a captura animalele fără stăpân.

×
Subiecte în articol: femeie ucisă caini lacul morii
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close