Antena 3 CNN Actualitate Moarte suspectă pentru o fetiţă din Iveşti, după ce părinţii i-au minţit pe medici că s-a înecat

Moarte suspectă pentru o fetiţă din Iveşti, după ce părinţii i-au minţit pe medici că s-a înecat

O fetiță de doi ani, din Galați, a murit în condiții suspecte. Conform declarațiilor părinților, aceasta s-ar fi înecat, însă medicii nu au găsit niciun obiect străin în organismul copilului.

Moarte suspectă pentru o fetiţă din Iveşti, după ce părinţii i-au minţit pe medici că s-a înecat
Sursa foto: Hepta
de Gabi Vlad    |    08 Iul 2021   •   16:28

Fetiţa în vârstă de doi ani, care locuia alături de familie ei în localitate Iveşti din judeţul Galaţi, s-a stins din viaţa, seara trecută, din motive încă necunoscute.

Părinţii au fost cei care au dat alarmat şi au sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa că fetiţa s-a înecat şi nu mai poate respira.

La faţa locului s-a deplasat o autospecială din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Galaţi.

Medicii de la Ambulanţă au fost cei care au intervenit iniţial, au preluat fetiţa în stop cardio-respirator şi au plecat către Galaţi. Concomitent cu manevrele de resuscitare, echipajul a solicitat sprijinul colegilor de la SMURD.

"O fetiţă de doi, trei ani a fost preluată de un echipaj de al nostru, de la Ambulanţă. A fost găsită în stop cardiac, deşi iniţial părinţii ar fi spus că s-a înecat cu ceva. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD cu medic. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără răspuns. Nu a fost găsit niciun corp străin. Nici de personalul nostru, nici de cei de la SMURD”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul SAJ Galați.

În ciuda eforturilor medicilor, fetiţa a murit la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi.

Astfel, medicii au anunţat Poliţia, după ce au descoperit că părinţii au minţit, dar şi după ce au găsit mai multe răni, unele dintre ele mai vechi, pe trupul micuţei de numai doi ani.

Familia copilei din Iveşti a intrate şi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi.

Poliţiştii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi urmează, în funcţie de rezultatul necropsiei, expertiză care va stabili cauza exactă a morţii, să fie continuate cercetările pentru a se stabili dacă fetiţa era abuzată.

×
Subiecte în articol: Galați Ivești
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close