Antena 3 CNN Actualitate Moartea lui Dan Condrea, între sinucidere și asasinat. Cele mai controversate dispariții din România

Moartea lui Dan Condrea, între sinucidere și asasinat. Cele mai controversate dispariții din România

Moartea lui Dan Condrea, între sinucidere și asasinat. Cele mai controversate dispariții din România
23 Mai 2016   •   11:10

Patronul Hexi Pharma este un nou nume pe lista unor personaje celebre şi controversate care au murit sau au dispărut în condiţii suspecte. Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar sau avocatul miliardarului Dan Adamescu sunt doar câţiva dintre cei a căror moarte a fost învăluită în mister ani la rând.

În plus, multă lume compară dispariția subită a lui Dan Condrea cu cea a jurnalistului Dumitru Tinu.

1. Unul dintre cele mai controversate personaje dispărute fără urmă este Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preşedintele ANAF. Acesta a dispărut pe 21 mai 2012, după ce autorităţile judiciare au deschis pe numele lui un dosar în care era suspectat de instigare la evaziune fiscală şi prejudicii de peste 20 de milioane de euro aduse statului. Marta a fost dat în urmărie internaţională, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare în lipsă. Anchetatorii au luat în calcul inclusiv varianta unui asasinat.

2. Avocatul miliardarului Dan Adamescu, George Claudiu Dumitru, s-a aruncat în faţa metroului după ce a spus tot ce ştia în faţa procurorilor DNA. Acesta avea calitatea de martor în dosarul în care omul de afaceri, patronul Astra Asigurări, era suspectat că a dat mită judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. A recurs la acest gest chiar în ziua în care cei patru magistraţi implicaţi în dosar au fost reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

3. Fostul patron al ziarului Adevărul, Dumitru Tinu, a murit în 2003 în urma unui grav accident de maşină. În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, după petrecerea de Anul Nou, maşina pe care o conducea ar fi derapat şi a ajuns într-un şanţ de pe marginea şoselei. Nu au existat nici în cazul lui urme de frânare, iar drumul era deszăpezit. Fiul lui Dumitru Tinu a fost convins că moartea tatălui său a fost pusă la cale.

4. Omul de afaceri Mihai Erbaşu a fost găsit mort în piscina vilei sale din Snagov în vara anului 2004. Bărbatul se aruncase în gol de la balcon, iar oamenii legii au declarat că înainte de asta încercase să se sinucidă în alte moduri. Erbaşu a lăsat şi un bilet de adio familiei în care îşi explica gestul, punând totul pe seama problemelor financiare. Moartea lui suspectă a fost urmată de o anchetă de amploare.

5. Omul de afaceri Florin Anghelescu, supranumit "Regele tutunului", s-a sinucis în propria locuinţă în anul 2006. Anghelescu fusese cercetat şi pus sub învinuire pentru evaziune fiscală şi spălare de bani şi ar fi urmat să intre în închisoare. Şi moartea lui a fost învăluită în mister. Soţia afaceristului era la data dispariţiei lui consiliera lui Traian Băsescu la Cotroceni.

×
Subiecte în articol: Hexi Pharma Dan Condrea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close