Antena 3 CNN Actualitate Moartea, o afacere profitabilă. O escroacă a furat identitatea unor victime pentru a lua ajutorul de înmormântare

Moartea, o afacere profitabilă. O escroacă a furat identitatea unor victime pentru a lua ajutorul de înmormântare

Moartea, o afacere profitabilă. O escroacă a furat identitatea unor victime pentru a lua ajutorul de înmormântare
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Mai 2011   •   22:07

Moartea poate fi o afacere profitabilă. Mai ales când statul dă ajutor de înmormântare. O escroacă le-a furat identităţile unor bătrâne din Bucureşti şi le-a declarat decedate la medicul de familie. Cu certificatele de deces şi cu lacrimi false pe obraz, femeia a câştigat mulţi bani.

Sabina Voicu are 76 de ani, e vie şi figurează decedată de pe 11 aprilie, când o individă i-a cerut cartea de identitate şi talonul de pensie. I-a spus că o sună din partea medicului de familie. Bătrâna i le-a dat. Trei zile mai târziu, fata acesteia a aflat de la farmacie că mama ei este moartă. Aşa apărea în acte.

Atunci, femeiea a mers pe urmele escroacei. Voia să afle cine şi cum i-a omorât mama. Aşa a ajuns la medicul de familie.

"Am vorbit cu doamna doctor şi mi-a spus că pe data de 11 aprilie, a venit o persoană îmbrăcată în doliu şi a început să plângă", povesteşte fata bătrânei înşelate.

Înduioşat de lacrimile pretinsei fiice, medicul nu a mai făcut verificări şi a eliberat o fişă constatatoare de deces. Cu documentul respectiv, femeia a luat banii de la primărie. Iar schema a funcţionat de două ori.  La a treia încercare, poliţiştii secţiei 20 au prins-o.

"Victimele au fost alese din rândul persoanelor vârstince, cu afecţiuni medicale, pe asta se şi baza autoarea", a declarat comisar Cristian Simion, şeful secţiei 20 de Poliţie.

De pe urma acestor oameni, femeia de 36 de ani a câştigat 4.000 de lei. Ea a fost reţinută pentru înşelăciune, iar medicul de familie este cercetat pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.

 


×
Subiecte în articol: fura identitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close