Antena 3 CNN Actualitate Moartea unuia înseamnă şansa altuia. Cum a salvat un tânăr aflat în moarte cerebrală trei vieţi

Moartea unuia înseamnă şansa altuia. Cum a salvat un tânăr aflat în moarte cerebrală trei vieţi

Moartea unuia înseamnă şansa altuia. Cum a salvat un tânăr aflat în moarte cerebrală  trei vieţi
Sursa foto: Foto: www.flickr.com
08 Dec 2011   •   07:39

Organele unui tânăr de 19 ani aflat în moarte cerebrală, după ce a fost victima unui accident rutier,  vor salva cel puţin trei vieţi. Când au aflat că nu mai are nicio şansă, părinţii adolescentului au fost de acord ca ficatul, rinichii şi anumite tendoane să fie prelevate.

Ficatul a fost prelevat seara trecută, după o intervenţie care a durat 3 ore şi a fost transportat de urgenţă la Institutul Fundeni, cu un avion sanitar. Ficatul a ajuns la Bucureşti în mai puţin de două ore şi medicii au intrat imediat în sala de operaţii  unde un alt pacient aştepta să-l primească.

"Interventia de implantare s-a terminat bine şi ficatul functionează deja. E bine dat fiind faptul că donatorul era un tânăr de 19 ani presupunem ca va funcţiona incontinuare la fel de bine", a declarat Irinel Popescu - Director al Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic - Institutul Clinic Fundeni.

"Îi mulţumesc de mii de ori familiei care a avut puterea să accepte sa doneze organele fiului pierdut pentru cei care au nevoie de ele", a spus Gabriela Dumitru, soţia pacientului.

Rinichii au plecat de la Sibiu spre Cluj unde alţi pacienţi aşteaptă de luni bune o oportunitate de transplant. Pilotul a avionului sanitar care a transportat organele a fost experimentatul Adrian Iovan.



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close