Antena 3 CNN Actualitate Moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi purtate în pelerinaj pe străzile din Județul Suceava! "Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri"

Moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi purtate în pelerinaj pe străzile din Județul Suceava! "Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri"

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, luni, că moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi purtate într-un pelerinaj prin mai multe comunități din județul Suceava: "Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă”

Moaștele Sf. Ioan cel Nou vor fi purtate în pelerinaj pe străzile din Județul Suceava! "Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri"
Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei
de Mia Lungu    |    23 Noi 2020   •   21:15

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că și-a dat acordul pentru pelerinaj, cu condiția să fie respectate normele de distanțare fizică și să nu se creeze aglomerări. Potrivit acestuia, reprezentanții Arhiepiscopiei au dat asigurări că autovehiculul care va transporta în pelerinaj moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava prin județ nu se va opri pe traseu și nu va oferi ocazia să se formeze mulțimi, relatează Libertatea.

„Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă. Știm, o va face după ce vom fi învățat lecția ce o însoțește! Și pentru că nu avem totdeauna îndrăzneală înaintea Lui, apelăm la sfinți. Pe ei îi simțim mai aproape, ca cei ce au fost oameni ca și noi. Unul dintre ei este și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul urbei Sucevei și al întregii eparhii”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților amintește că la începutul acestei pandemii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate pe străzile Sucevei și în curtea Spitalului Județean.

„Reacțiile au fost cât se poate de pozitive: oamenii au simțit liniște, pace și au redobândit un gram de încredere și speranță. Și de atunci, în mai multe rânduri, nu puțini oameni au cerut ca din nou „să mai venim cu Sfântul”, se menționează în comunicat.

„Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi. Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți.

Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!”, se mai arată în comunicat.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close