Antena 3 CNN Actualitate Modelul declaraţiei pe proprie răspundere pentru tranzitarea Bulgariei, publicat de MAE

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere pentru tranzitarea Bulgariei, publicat de MAE

Ministerul Afacerilor Externe a informat, vineri, că modelul declaraţiei pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei este disponibil pe site-ul instituţiei.

Modelul declaraţiei pe proprie răspundere pentru tranzitarea Bulgariei, publicat de MAE
Sursa foto: Hepta
22 Mai 2020   •   22:58

Pe 21 mai 2020, autoritățile bulgare au eliminat cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Bulgariei puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare.

Noul Ordin, aplicabil din 22 mai, prevede ca persoanele aflate în tranzit să-și asume, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv traversarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a acestuia. 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că modelul declarației pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei este disponibil pe site-ul MAE.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet a MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.”, a transmis MAE.

 

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close