Antena 3 CNN Actualitate Modificări Codul Rutier: Şoferii care nu vor mai avea voie să conducă în România

Modificări Codul Rutier: Şoferii care nu vor mai avea voie să conducă în România

O anumită categorie de şoferi nu va mai avea voie să circule în România, potrivit noilor modificări ale Codului Rutier.

Modificări Codul Rutier: Şoferii care nu vor mai avea voie să conducă în România
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ioana Mircea    |    10 Mar 2023   •   15:16

Potrivit noilor modificări ale Codului Rutier, titularul unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină va avea interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de un an e stabilită de către șeful serviciului poliției rutiere pe a cărei rază de competență dacă acesta a fost condamnat de o instanță pentru abateri grave de la legislația rutieră.

Dispoziția ar urma să fie emisă la data la care șeful poliției rutiere a luat cunoștință de hotărârea judecătorească. Din perioada de un an se deduce perioada cuprinsă între momentul rămânerii definitive a hotărârii judecătorești și momentul emiterii dispoziției de interdicție, calculată pe zile pline, iar ziua în care începe executarea interdicției și cea în care încetează se includ în durata executării.

“Permisul de conducere reținut, însoțit de dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, se transmite de către serviciul poliției rutiere care a dispus interdicția la autoritatea străină care l-a eliberat, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la emiterea dispoziției”, se arată în regulament.

Șoferii vor fi anunțați în legătură cu interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, prin expedierea dispoziției la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din România, potrivit avocatnet.ro.

×
Subiecte în articol: cod rutier
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close