Antena 3 CNN Actualitate Modificări importante anunțate de Metrorex. Ce se întâmplă cu trenurile de metrou din Capitală

Modificări importante anunțate de Metrorex. Ce se întâmplă cu trenurile de metrou din Capitală

Modificări importante anunțate de Metrorex. Ce se întâmplă cu trenurile de metrou din Capitală
01 Noi 2016   •   10:12

Metrorex va introduce în circulaţie trenuri suplimentare în intervalele orare de vârf, respectiv 7:00 - 9:00 şi 17:00 - 19:00 şi va modifica, de la 1 decembrie, graficele de circulaţie a garniturilor de metrou pe magistralele 1 şi 3 pentru diminuarea intervalelor de succedare, conform unui plan de măsuri întocmit de companie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport subteran.

Potrivit unui comunicat al Metrorex, remis marţi AGERPRES, pe magistrala 2 se va introduce un tren suplimentar, astfel numărul de garnituri aflate în circulaţie ajungând la 22. Intervalul de succedare al trenurilor va fi de trei minute, maximul posibil din punct de vedere tehnic, în prezent.

Pe magistralele 1 şi 3 vor fi introduse câte două trenuri suplimentare, astfel că numărul garniturilor care vor circula pe aceste linii va ajunge la 21 şi, respectiv, 15.

"La orele de vârf, atât pe magistrala 1, cât şi pe magistrala 3, se circulă la un interval de trei minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi de şase minute pe restul distanţei", precizează compania de transport.

De asemenea, o altă măsură luată de Metrorex este monitorizarea circulaţiei trenurilor, pentru evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor.

"Se lucrează la modificarea graficelor de circulaţie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 şi 3, grafice ce vor intra în vigoare începând cu data de 1

decembrie 2016. Soluţia va asigura diminuarea intervalelor de circulaţie pe magistralele 1 şi 3 astfel: două minute între Nicolae Grigorescu şi Eroilor şi cinci minute pe restul distanţei", se spune în comunicat.

Suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a garniturilor de metrou la capetele de magistrale, prin

preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor şi formarea unor echipe mixte compuse din angajaţi ai Metrorex şi ai Poliţiei Metrou, în vederea dirijării/dispersării fluxului de călători în staţiile Piaţa Victoriei 1 şi 2 şi Piaţa Unirii 1 şi 2, în zile lucrătoare, între orele 7:00 - 9:00 şi 17:00 - 19:00, începând din 31 octombrie, sunt alte măsuri din planul companiei pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport.

Conform Metrorex, activităţile desfăşurate de echipele de supraveghere şi îndrumare a călătorilor vizează informarea călătorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces şi transport, îndrumarea călătorilor către accesurile şi zonele de peron cu încărcare redusă, îndrumarea călătorilor cu privire la utilizarea tuturor uşilor de acces ale trenurilor, limitarea accesului în staţii în situaţii de supraaglomerare sau de urgenţă, avizarea imediată a structurilor de coordonare asupra oricărei situaţii de urgenţă constatată, cu indicarea detaliilor necesare primei intervenţii şi actualizarea reglementărilor în vigoare privind măsurile care se iau în cazul afectării majore a circulaţiei trenurilor de metrou pentru următoarele cazuri: colet abandonat, alarmă privind atac terorist (bombă), cazuri de suicid/tentativă de suicid, necesitate intervenţie prim-ajutor pentru publicul călător.

În plus, au avut loc discuţii cu conducerea RATB pentru găsirea unor soluţii de suplimentare a transportului public de suprafaţă pentru preluarea fluxului mare de călători de pe tronsonul Berceni - Pipera.

În cursul acestei săptămâni, Metrorex va participa la întâlniri cu reprezentanţii ISU şi cu personalul specializat pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica şi alte măsuri în vederea creşterii siguranţei transportului subteran, dă asigurări compania.

"Aceste măsuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomeraţiei repetate şi a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, în special pe magistrala 2 de metrou. Am considerat că în această situaţie intervenţia este necesară în cel mai scurt timp cu putinţă, pentru că ne dorim să ne bucurăm în continuare de încrederea călătorilor şi să le oferim cele mai bune condiţii de transport", afirmă Metrorex.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close