Antena 3 CNN Actualitate Modificări în legea sănătăţii. Această schimbare te-ar putea afecta şi pe tine

Modificări în legea sănătăţii. Această schimbare te-ar putea afecta şi pe tine

Modificări în legea sănătăţii. Această schimbare te-ar putea afecta şi pe tine
Sursa foto: Foto: austinandassoc.com
13 Iul 2012   •   07:28

Societăţile de asigurare vor fi obligate să plătească şi daunele morale, nu doar pe cele materiale, în cazurile de maplraxis, potrivit noii legi a sănătăţii. Asiguratorii vor fi obligaţi să încerce o rezolvare pe cale amiabilă a reclamaţiilor, înainte ca acestea să ajungă în instanţă. Dacă noul proiect intră în vigoare, medicii vor  plăti mai mult pentru o poliţă de asigurare.

Noul proiect de lege prevede câteva modificări legate de asigurările de răspundere civilă ale medicilor sau spitalelor. Până în prezent, puţini pacienţi au avut câştig de cauză după ce au acuzat un medic de malpraxis.

În prezent, poliţele de asigurare pentru malpraxis acoperă daunele materiale. Motivul, în majoritatea cazurilor, este preţul.

Asiguratorii spun că introducerea obligativităţii despăgubirilor morale în poliţele de asigurări ar putea creşte preţul poliţelor. În plus, legea ar trebui să impună un prag minim pentru asigurările de malpraxis, diferenţiat în funcţie de gradul de risc asociat fiecărui cadru medical sau instituţie.

Noul proiect de lege prevede în acelaşi timp stabilirea unui plafon maxim al sumelor pe care pacienţii le pot cere în justiţie ca daune morale, în caz de malpraxis.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close