Antena 3 Actualitate Modificări la Legea dării în plată. Cine va beneficia de lege, potrivit noilor prevederi

Modificări la Legea dării în plată. Cine va beneficia de lege, potrivit noilor prevederi

26 Ian 2016   •   16:49
Modificări la Legea dării în plată. Cine va beneficia de lege, potrivit noilor prevederi
Sursa foto: Foto:pixabay.com

Deputatul PNL Daniel Zamfir a depus, marți, la Senat amendamente la legea dării în plată, care stipulează că de prevederile actului normativ beneficiază doar cei care au făcut împrumuturi să își cumpere o locuință sau un teren pentru o casă.

"Am depus astăzi la Senat amendamentele la legea dării în plată. Am introdus sintagma de 'consumator' în loc de 'persoană fizică', ceea ce face ca profesioniștii, adică cei care au luat credit pentru afaceri, să fie excluși", a declarat Daniel Zamfir, inițiator al legii dării în plată, aflată la reexaminare în Parlamen, scrie Agerpres.

El a arătat că a modificat și termenul până la care clientul poate notifica banca, astfel încât cele două părți pot negocia timp de 30 de zile până să se ajungă la darea în plată.

Liberalul a precizat că un alt amendament vizează faptul că legea se aplică și persoanelor care au fost deja executate. În acest context, aceste persoane pot merge la instanță să ceară sistarea popririi pe venituri.

Potrivit acestuia, o altă modificare prevede că legea se aplică și garanților împrumuturilor luate pentru cumpărarea unei case.

Președintele Klaus Iohannis a cerut pe 18 decembrie 2015 Parlamentului reexaminarea legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. El a trimis cererea de reexaminare președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close