Antena 3 CNN Actualitate Modificări la Legea Educaţiei: Funeriu vrea reîntoarcerea la vechiul Bacalaureat

Modificări la Legea Educaţiei: Funeriu vrea reîntoarcerea la vechiul Bacalaureat

Modificări la Legea Educaţiei: Funeriu vrea reîntoarcerea la vechiul Bacalaureat
Sursa foto: scoala
22 Feb 2010   •   12:19

Cum se schimbă un Ministru la Învăţământ, cum elevii sunt din nou daţi peste cap de o nouă reformă. A venit rândul lui Daniel Funeriu să vină cu idei. Actualul Ministru al Învăţământului vrea clasa a 9-a inclusă în ciclul gimnazial dar şi revenirea la examenul de Bacalaureat într-o singură sesiune. Noul proiect de lege este în lucru la Ministerul Educaţiei şi ar putea să intre în vigoare începând de anul viitor.

Noua lege a educaţiei, în varianta Ministrului Funeriu, este deocamdată în stadiul de proiect. Oficialii de la minister lucrează încă la proiectul de lege care ar urma ca săptămâna viitoare să meargă la Guvern, iar apoi să treacă şi prin Legislativ.

Documentul include atât elemente din raportul comisiei prezidenţiale realizate de Mircea Miclea, cât şi din legea asumată de fostul ministru Ecaterina Andronescu, se arată în Evenimentul Zilei.

Noutăţi sunt la toate capitolele. În cazul Bacalaureatului de pildă, proiectul prevede ca examenul să se dea, din nou, într-o singură sesiune. În plus, elevii care pică o singură probă ar urma să reia tot examenul la următoarea sesiune, respectiv să susţină din nou toate probele, nu doar pe cea pe care au picat-o.

Mai mult, clasa a 9-a ar urma să fie inclusă în învăţământul obligatoriu, iar evaluările de la sfârşitul ciclului gimnazial ar urma să fie făcute după sistemele de punctaje din testele internaţionale.

De asemenea, din învăţământul obligatoriu ar urma să facă parte şi anul pregătitor de la grădiniţă. O altă noutate se leagă de modalitatea de admitere la liceele performante. Acestea vor avea posibilitatea să-şi selecteze candidaţii, prin reintroducerea examenelor de admitere, mai scrie Evenimentul Zilei. Dacă noua lege va fi aprobată, toate aceste modificări vor intra în vigoare din toamnă, respectiv din anul şcolar 2010-2011.

Antena 3

×
Subiecte în articol: educatie şcoală
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close