Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume a fost prins în Bucureşti. SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație

Unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume a fost prins în Bucureşti. SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație

Mohammad Ibrahim Bazzi, aflat pe lista celor mai căutați teroriști din lume, a fost prins vineri la București.

Unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume a fost prins în Bucureşti. SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație
Sursa foto: Pixabay.com/ rewardsforjustice.net
de Alina Anghel    |    Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2023   •   17:01

Statele Unite au pus o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informaţie legată de el. Se află acum în custodia poliţiştilor români şi urmează să fie extrădat. 

Mohammad Ibrahim Bazzi, aflat pe lista celor mai căutați teroriști din lume, a fost prins vineri la București şi va fi extradat în Statele Unite. Bărbatul, care are dublă cetățenie, libaneză și belgiană, era unul dintre finanțatorii cheie ai grupării teroriste Hezbollah, potrivit unui anunţ al Departamentului american de Justiţie.

De altfel, SUA ofereau 10 milioane de dolari pentru orice informație despre acesta.

Bazzi,  în vârstă de 58 de ani, este considerat unul dintre finanțatorii cheie ai grupării teroriste Hezbollah, sprijinită de Iran, grupare căreia îi oferea asistență financiară continuă.

El era catalogat drept "terorist global" de către autoritățile americane încă din 2018. Bărbatul este acuzat că a finanțat de-a lungul anilor cu milioane de dolari gruparea teroristă.

Citiţi şi: Zeci de terorişti ISIS au evadat dintr-o închisoare distrusă parţial de cutremur, în Siria

Procurorul american Breon Peace a declarat că extrădarea lui Bazzi a fost solicitată în baza acuzațiilor conținute într-un rechizitoriu prezentat luna trecută la tribunalul federal din Brooklyn. La rândul lui, șeful interimar al Administrației pentru combaterea drogurilor din New Jersey a declarat că individul a "încercat să ofere asistență financiară continuă Hezbollah, o organizație teroristă străină responsabilă de moarte și distrugere".

"Mohammad Bazzi a crezut că poate muta în secret sute de mii de dolari din Statele Unite în Liban fără a fi detectat de forțele de ordine", a precizat Peace într-un comunicat. "Arestarea lui dovedește că s-a înșelat".

Acuzațiile formulate împotriva lui Bazzi includ conspirație pentru a determina persoane din SUA să efectueze tranzacții ilegale și conspirație pentru spălare de bani.

×
Subiecte în articol: Mohammad Ibrahim Bazzi Hezbollah terorist
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close