Antena 3 CNN Actualitate Moment halucinant la ÎCCJ. Judecătorul din dosarul Microsoft a primit un plic de la DNA chiar în sala de judecată

Moment halucinant la ÎCCJ. Judecătorul din dosarul Microsoft a primit un plic de la DNA chiar în sala de judecată

Moment halucinant la ÎCCJ. Judecătorul din dosarul Microsoft a primit un plic de la DNA chiar în sala de judecată
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Mar 2019   •   15:32

Moment halucinant la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorul din dosarul Microsoft a anunțat sala de judecată că a primit un plic galben de la DNA pe care scria ”confidențial pentru completul de judecata”.

Judecatorul a întrebat avocații ce ar trebui să facă cu el.

Judecătorul Ştefan Pistol: "Domnilor avocaţi, trebuie să vă aduc la cunoştinţă o împrejurare pe care o consider incident procedural. Am primit de la DNA un plic, nu ştim ce conţine, dar care are menţiunea 'confidenţial destinat membrilor completului de judecată'. Evident că nu l-am deschis, acesta se află la dosarul cauzei, însă acum vă întreb pe dvs, ce ar trebui să facem cu el? Doamna procuror de sedinţă ştiţi ce conţine plicul?" 

Procuroarea de sedinţă DNA: "Ştiam de existenţa plicului, am fost avertizată că va fi trimis, însă nu ştiu ce conţine".

Avocat: "Trebuie formulată o adresă în care să se precizeze care este conţinutul acestui plic, iar în cazul în care acesta nu conţine mijloace de probă, să fie returnat DNA astfel cum a fost trimis instanţei, sigilat. Nu trebuie ignorat faptul că plicul poate fi în consonanţă cu Ordinul emis de fosta şefă a DNA, Laura Kovesi, privitor la audierea martorilor în dosarele DNA, cu identitate reală şi cu identitate protejată." 

Avocat: "Atât timp cât informaţiile cuprinse în plicul trimis de DNA nu sunt confidenţiale, acesta trebuie ataşat la dosar". 

Judecătorul Ştefan Pistol: "În urma poziţiilor exprimate de părţi, s-a decis că vom formula o adresă către DNA în care vom solicita detalii şi informaţii cu privire la conţinutul plicului, iar în funcţie de răspunsul comunicat, vom decide dacă îl deschidem sau nu". 

×
Subiecte în articol: DNA moment plic ICCJ
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close