Antena 3 CNN Actualitate Moment istoric pentru Casa Regală a României

Moment istoric pentru Casa Regală a României

Moment istoric pentru Casa Regală a României
Sursa foto: Foto: Facebook/ Casa Regală a României
de S.T.    |    14 Dec 2016   •   23:30

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, a calificat miercuri drept un moment istoric organizarea la Palatul Regal a Serii Anuale a Corpului Diplomatic, cu prilejul sărbătoririi unui secol şi jumătate de diplomaţie Regală românească.

„Sunt foarte mândră că astăzi Palatul Regal din Bucureşti găzduieşte din nou Recepţia Corpului Diplomatic. Este un moment istoric. Nu doar pentru faptul că Recepţia îşi reia locul tradiţional după aproape 70 de ani, dar şi pentru că astăzi sărbătorim un secol şi jumătate de diplomaţie Regală românească”, a spus principesa, în discursul rostit împreună cu principele Radu, în Sala Tronului.

Ea a evidenţiat sărbătorirea anul acesta a 150 de ani de la crearea Casei Regale a României şi înfiinţarea statului român modern, prin promulgarea Constituţiei de la 1866.

„Sărbătorirea populară din mai, de la Castelul Peleş, la care o parte dintre excelenţele dumneavoastră aţi participat, a fost o ocazie de bucurie, o adevărată comuniune de încredere, iubire, respect şi admiraţie. Acum 150 de ani, una dintre primele iniţiative luate de Carol I a fost consolidarea politicii noastre externe. Imediat după proclamarea sa în 1866, Prinţul Suveran al României a stabilit relaţii diplomatice noi cu state importante din Europa şi America. Succesorii săi, Regii Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai au continuat moştenirea sa, susţinând o agendă externă consistentă, în ciuda limitărilor drastice ale Primului şi Celui de-al Doilea Război Mondial”, a menţionat principesa.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close