Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care tânăra de 18 ani din Dolj este răpită de pe stradă, surprins de o cameră de supraveghere

Momentul în care tânăra de 18 ani din Dolj este răpită de pe stradă, surprins de o cameră de supraveghere

Momentul în care tânăra în vârstă de 18 ani din comuna Catane, judeţul Dolj, este răpită de pe stradă de mai mulţi bărbaţi şi urcată cu forţa într-o maşină a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Momentul în care tânăra de 18 ani din Dolj este răpită de pe stradă, surprins de o cameră de supraveghere
de Ana-Maria Bujor    |    31 Dec 2020   •   16:57

Totul s-a întâmplat ieri după-amiază, pe o stradă din comuna Catane, judeţul Dolj, acolo unde tânăra de 18 ani se afla împreună cu mai multe persoane.

Fără să ştie ce o aşteaptă, tânăra se apropie de maşina bărbaţilor, iar în timp ce aceştia discută cu alte persoane, unul dintre ei se furişează prin spate, o apucă pe tânără, o trânteşte la pământ, iar apoi o târâie şi o bagă cu forţa în maşină.

Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată pe un stâlp din apropiere.

Imediat după răpire, oamenii aflaţi în zonă au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar poliţiştii au declanşat o operaţiune de amploare pentru a o găsi pe fată.

O tânără de 18 ani a fost răpită din casă, de doi bărbaţi, şi urcată cu forţa într-o maşină, în Dolj

Filmul răpirii tinerei din Catane, judeţul Dolj

"Ieri, 30 decembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au fost sesizaţi cu privire la faptul o tânără de 18 ani, din comuna Catane, a fost urcată cu forţa într-un autoturism care ulterior s-a pus în mișcare în direcţia comunei Bistreț.

La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie și jandarmi și totodată s-a constituit un colectiv de lucru format polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast şi Serviciului Investigații Criminale, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care cercetările sunt desfășurate sub supravegherea unui procuror din  cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertare în mod ilegal.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice de căutare a tinerei, fiind vizionate imaginile surprinse pe camerele de supraveghere montate pe raza localității Catane, fiind astfel identificat numărul de înmatriculare al autovehiculului folosit la săvârșirea faptei.

Totodată, au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului judeţ, pentru depistarea în trafic a autoturismului.     

În urma verificărilor efectuate de polițiștii doljeni în colaborare cu polițisti din cadrul IPJ Argeș au fost identificati doi tineri, de 21 și 29 de ani, din comuna Merişani, sat Vărzaru, jud. Argeş, bănuiți că s-ar fi deplasat pe raza comunei Catane, la domiciliul tinerei pe care ar fi urcat-o cu forța într-un autovehicul, în care se mai aflau alţi 3 bărbaţi.

În continuare, în cursul zilei de azi, au fost desfăşurate activități specifice fiind depistat în trafic de către polițiști din cadrul IPJ Olt, pe raza Municipiului Slatina, un autoturism în care se afla tânăra, care a fost preluată de polițiștii doljeni și condusă la sediul poliției pentru audieri.

Cu sprijinul poliţiştilor argeşeni au fost depistaţi cei doi bărbaţi pe raza comunei Merișani, sat Vărzaru, fiind preluați ulterior de polițiștii doljeni și conduși la sediul Poliției Municipiului Băilești, pentru cercetări.
Cercetările în această cauză sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertare în mod ilegal, urmând ca după administrarea probatoriului să fie luate măsurile legale care se impun. 

Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul polițistilor din cadrul IPJ Argeș, IPJ Olt și a jandarmilor din cadrul IJJ Dolj.

×
Subiecte în articol: Dolj Catane
Parteneri
Alertă socială: Sindromul care afectează milioane de români
x close