Momente SPECTACULOASE şi acrobaţii ÎN PREMIERĂ la mitingul aviatic de la Clinceni

de G.S.    |    31 Mai 2015   •   00:34
Aero Clubul României a sărbatorit în avans Ziua Internaţională a Copilului. Pe aerodromul Clinceni a avut loc un show aviatic dedicat celor mici. 
 
40 de avioane au zburat într-un spectacol de excepţie. Cei mai buni piloţi acrobaţi şi planorişti au pregătit zboruri cu aeronave ultrauşoare şi un balon cu aer cald. 

Unul dintre piloţi, Andrei Ionuţ, a învăţat-o pe colega noastră Anisa Lupu în ce constă prima lecţie de zbor. 


Anisa ne-a explicat şi cum a decurs prima lecţie. 


În premieră în România, a avut loc o demonstraţie de acrobaţie a echipei naţionale Hawks of Romania, cu care tot Anisa a reuşit să stea de vorbă. 

 
Piloţii de acrobaţie au oferit un adevarat spectacol pe cer, într-un show aviatic, devenit deja tradiţie. Demonstaţiile solo sau în formaţie au încântat privirile a peste 10.000 de oameni are au venit pe Aerodromul Clinceni. Ca în fiecare an spectatorii au avut parte şi de surprize. În premieră în România, două aeronave care nu au fost proiectate să zboare împreună au făcut formaţie. 
 
Iacării acrobaţi au ridicat spectacolul la un alt nivel. Piloţii au simulat un război pe cer, în care au folosit efecte pirotehnice, spre încântarea publicului. 

Printre toţi piloţii şi pasionaţii de astfel de spectacole s-a aflat şi Mihăiţă Nicolae, zis "Mami", unul dintre cei mai vârstnici piloţi din România. "Mami" are 80 de ani de viaţă şi 63 de ani de zbor:

 
Formaţia White Wings a uimit audienta cu un zbor cu planorul. Un multiplu campion şi recordmen în planorism, Mihăiţa Nicolae a zburat şi el. 
 
Spectatorii au mai putut vedrea salturi spectaculoase cu paraşuta dar şi un balon cu aer cald. 
 

Parteneri
x close