Antena 3 Actualitate Monica Anisie a făcut anunțul! Cum va începe școala din toamnă? ”Dacă era o situație normală, ceea ce nu este cazul...”

Monica Anisie a făcut anunțul! Cum va începe școala din toamnă? ”Dacă era o situație normală, ceea ce nu este cazul...”

de Laura Dinu    |    13 Iul 2020   •   15:58
Monica Anisie a făcut anunțul! Cum va începe școala din toamnă? ”Dacă era o situație normală, ceea ce nu este cazul...”
Sursa foto: Hepta

Cum va începe noul an școlar depinde foarte mult de numărul de infectări cu noul coronavirus, spune ministrul Educației. Deocamdată se lucrează la trei scenarii, printre care și cel în care unii dintre elevi vor merge la școală în timp ce alții vor învăța online, după care vor face rocada. În cel mai rău scenariu, elevii vor continua să învețe online și în următorul an școlar.

”Unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. 

Unul dintre scenarii era să începem normal dacă era o situație normală, ceea ce nu este cazul, sau, dacă va fi din ce în ce mai rău, să continuăm învățământul online. 

Repet, toate scenariile privind reluarea cursurilor au în vedere situația epidemiologică care, după cum bine vedeți, nu este una tocmai bună”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației. 

Sistemul hibrid - 50% școală fizică 50% școală online

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat zilele trecute că, începând din toamnă, școala s-ar putea desfășura în sistem hibrid. Astfel, regimul clasic ar putea fi completat de învățământul online, în special în mediul urban.

De asemenea, Raluca Turcan a menționat că cea mai mare problemă apare în  mediul urban, unde aglomerarea din clase este foarte mare, de aproximativ 32 - 36 de elevi. Tocmai de aceea se dorește implementarea unui sistem hibrid. 

”Un sistem hibrid - 50% școală fizică 50% școală online - a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți", spune Raluca Turcan. 

Chiar și premierul Ludovic Orban i-a avertizat pe cei din domeniul educației să fie pregătiți să înceapă cursurile doar online. 

Raluca Turcan, șefa comisiei care pregătește reînceperea anului școlar

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara că decizia va fi luată în funcție de evaluările fiecărei etape. De asemenea, acesta a declarat că există un grup de lucru,  o comisie mixtă la nivelul Ministerului Educaţiei, condusă de Raluca Turcan, care se ocupă cu gestionarea măsurilor de reîncepere a noului an școlar. 

Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie şcoală

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close