Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre începerea școlilor: Anul școlar începe cu ore mai puține!

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre începerea școlilor: Anul școlar începe cu ore mai puține!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că anul școlar va începe cu reducerea numărului de ore la clasă, cel puțin pentru clasa pregătitoare.

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre începerea școlilor: Anul școlar începe cu ore mai puține!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    20 Aug 2020   •   14:20

”Aseară a fost aprobată în ședința de Guvern o Ordonanță de Urgență prin care am prorogat aplicarea numărului de ore la clasă pentru toate clasele și vom începe acest an școlar cu clasa pregătitoare. Deci începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă. Și vom prezenta noile planuri cadru pentru învățământul primar. 

În curând, specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor prezenta aceste noi planuri cadru în dezbatere publică”, a declarat Monica Anisie.

Klaus Iohannis, despre începerea școlilor. Ce reguli vor fi impuse elevilor!

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că școala trebuie să înceapă pentru că este important pentru copii să învețe, să meargă la cursuri și să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Șeful statului a adăugat că există mai multe proiecte de regulamente în lucru, care vor fi aprobate și făcute publice în scurt timp.

Iohannis a subliniat că măsurile nu vor fi complicate, ci vor avea la bază regulile elementare precum purtarea măștii de protecție, distanțarea socială și igiena.

"Când un elev acuză simptome trebuie trimis la medic ca să verifice care este problema. În situația unei epidemii, cu atât mai mult. Este însă foarte clar că școala nu va începe ca de obicei când lumea se aduna în curtea școlii, toți bucuroși că începe școala. Nu se vor aduna, școala totuși trebuie să înceapă, fiindcă este inadmisibil să avem o generație pierdută.

Deja, în mediile de specialitate, se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, trebuie să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru este nevoie de regulamente, de ordine, de proceduri speciale pentru vremuri de epidemie și la acestea lucrează Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății.

Există proiecte de regulamente, ele se discută și într-un timp foarte scurt, cu siguranță, vor fi aprobate și făcute publice. Măsurile nu sunt complicate, deci lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, regulile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena", a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Data la care intră banii pe cardurile sociale. Vor fi șase tranșe
x close