Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie, despre ce se va întâmpla cu elevii care nu mai pot ține masca pe față

Monica Anisie, despre ce se va întâmpla cu elevii care nu mai pot ține masca pe față

Ministrul Educației, Monica Anisie, a încercat să explice ce se va întâmpla cu elevii care vor simți nevoia să își dea masca jos, având în vedere perioada lungă de timp pe care aceștia vor fi obligați să o poarte zilnic.

Monica Anisie, despre ce se va întâmpla cu elevii care nu mai pot ține masca pe față
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Sep 2020   •   20:00

”Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv.

Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie

101 școli vor începe cursurile în scenariul roșu

Ministrul Edicației a adăugat că, la acest moment, sunt 101 unități de învâțământ care vor începe în scenariul roșu. 

"Ceea ce pot să vă spun acum - e un raport preliminar - sunt 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711, scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, la acest moment, deci fără acele județe pe care vi le-am comunicat și în care încă nu s-a luat decizia la nivelul Comitetului județean pentru situații de urgență", a spus ministrul Monica Anisie.

Profesorul Rafila: Va crește numărul de cazuri în școli după începerea noului an școlar

Profesorul Alexandru Rafila afirmă că, după deschiderea școlilor, va crește numărul de cazuri. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății crede că școlile ar trebui să aibă stocuri de măști pentru că cea purtată de un copil la un moment dat poate fi compromisă.

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe - este o chestiune care se va întâmpla - o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg - sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare - nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a afirmat Rafila, la Digi24.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close