Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie: Elevii pot opta pentru învățământul online. Care sunt condițiile

Monica Anisie: Elevii pot opta pentru învățământul online. Care sunt condițiile

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că elevii pot opta pentru învățământul online în cazul în care consideră că mersul la școală prezintă un risc pentru ei sau familie. Decizia în acest caz ar trebui să fie luată de către părinți și medicul de familie.

Monica Anisie: Elevii pot opta pentru învățământul online. Care sunt condițiile
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Aug 2020   •   10:45

"Acum, părintele la fel trebuie să facă - să evalueze starea de sănătate din familie și dacă există vreun risc, și dacă medicul de familie consideră că nu trebuie copilul să fie supus riscului sau familia, atunci putem apela și la situația în care să învețe copilul online", a precizat ministrul.

Monica Anisie: Și părintele trebuie să își asume alături de școală și de autoritățile locale această revenire la cursuri

De asemenea, Monica Anisie a vorbit despre declarația pe propria răspundere pe care părinții ar urma să o semneze din toamnă când își trimit copiii la școală. ”Această declarație pe care Ministerul Sănătății a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că și părintele trebuie să își asume alături de școală și de autoritățile locale această revenire la cursuri". 

"Având în vedere că va fi supus părintele la o declarație pe propria răspundere și acolo sunt menționate și articole din Codul penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă 'după cum cunosc' sau ceva care să asigure și părintele că există posibilitatea să greșească. Nu putem să spunem că din start este părintele de rea credință și aduce copilul bolnav la școală", a adăugat Monica Anisie, potrivit DCNews. 

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre începerea școlilor: Anul școlar începe cu ore mai puține!

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că anul școlar va începe cu reducerea numărului de ore la clasă, cel puțin pentru clasa pregătitoare.

Aseară a fost aprobată în ședința de Guvern o Ordonanță de Urgență prin care am prorogat aplicarea numărului de ore la clasă pentru toate clasele și vom începe acest an școlar cu clasa pregătitoare. Deci începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă. Și vom prezenta noile planuri cadru pentru învățământul primar. 

În curând, specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor prezenta aceste noi planuri cadru în dezbatere publică”, a declarat Monica Anisie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close