Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu. Azi, tabletele vor ajunge în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti

Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu. Azi, tabletele vor ajunge în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, joi, că şcolile din Bucureşti se pregătesc de scenariul roşu, pentru că ne apropiem de indicele de 3 la mie în ce priveşte cazurile de coronavirus.

Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu. Azi, tabletele vor ajunge în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    15 Oct 2020   •   14:16

În acest context, a început şi distribuirea tabletelor în şcoli, pentru ca elevii să poată face de acasă cursuri online.

Ministrul Educaţiei: Ne pregătim să fim în scenariul roşu!

"Prin acest program (al tabeletelor - n.r.) ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă e necesar, dacă atingem indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie", a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie. 

În ce priveşte tabeletele de care elevii au nevoie pentru cursuri on-line, "acestea au plecat către unităţile de învăţământ. Sectorul 2 şi-a luat tabletele, sectorul 4 e prezent.

În curând, către toate unităţile de învăţământ vor fi transmise aceste tablete. În curând, adică azi", a dat asigurări ministrul Educaţiei.

Şefa de la Educaţie a făcut aceste declaraţii la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), acolo unde a descins, spunând că instituţia stă de aproape două săptămâni cu cele 8.000 de tablete în depozit.

Anisie va trimite astăzi tabletele în toate şcolile din Bucureşti: ''Ne pregătim să fim în scenariul roşu!''

Anisie asigură că toate tabletele ajung azi la şcolile din Bucureşti

"Am aflat la şedinţă că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ", a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB.

Întrebată de ce nu au ajuns tabletele de la ISMB de două săptămâni în şcoli, Anisie a răspuns: "Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la

Inspectoratul Municipal, am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauză că au fost şi câteva probleme de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină".

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Până joi, în România au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.674 de oameni au murit din cauza COVID-19.
 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close