Antena 3 Actualitate Monica Anisie, reacție surprinzătoare după ce a fost criticată pentru cum i-a vorbit învățătoarei din Axintele

Monica Anisie, reacție surprinzătoare după ce a fost criticată pentru cum i-a vorbit învățătoarei din Axintele

18 Ian 2020   •   13:16
Monica Anisie, reacție surprinzătoare după ce a fost criticată pentru cum i-a vorbit învățătoarei din Axintele

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că ar fi vrut să fie mai calmă în interacţiunea pe care a avut-o cu învăţătoarea de la o şcoală din comuna Axintele, când a intrat în clasă reproşându-i acesteia faptul că ţipă la elevi, şi îi pare rău că nu a fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor.

"Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei şcoli şi ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea şcoală pentru doamna învăţătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aş fi vrut să fiu mai calmă în acea interacţiune şi este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezenţa presei şi expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivaţie să lucreze acolo unde este mai greu, merită şi trebuie să fie respectaţi şi încurajaţi. La fel cum cred că există o nevoie uriaşă de înţelegere şi echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greşeşte.
Mulţumesc tuturor pentru înţelegere!", a scris Anisie, sâmbătă, pe Facebook.

Citește și: Ce i-a spus o învățătoare ministrului Educației care a intrat în clasă în timp ce țipa la copii

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut, marţi, vizite la mai multe unităţi de învăţământ din localităţi aflate în judeţul Ialomiţa. Într-una dintre aceste vizite, în comuna Axintele, demnitarul, auzind de pe hol ţipetele unei învăţătoare la ore, a intrat în sala de clasă respectivă, reproşându-i învăţătoarei atitudinea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close