Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie: Peste 100.000 de tablete pentru elevi vor fi distribuite începând de luni

Monica Anisie: Peste 100.000 de tablete pentru elevi vor fi distribuite începând de luni

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Primăria Sectorului 2, că de luni va începe distribuţia, din lotul al doilea, pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi.

Monica Anisie: Peste 100.000 de tablete pentru elevi vor fi distribuite începând de luni
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Noi 2020   •   22:45

Potrivit Ministerului Educaţiei, de la startul activității, solicitările pentru achiziţia de tablete şi laptopuri au depășit cu 34 de milioane bugetul alocat iniţial.

Inspectoratele Şcolare şi autorităţile locale s-au mobilizat şi au depus proiecte pentru a suplimenta bugetul de achiziţie de echipamente IT pentru şcolile din România, respectiv tablete şi laptopuri.

“În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin ONAC, (…) şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi", a mai declarat Anisie în conferinţa de presă.

Lotul 1: 82.000 de tablete vor fi livrate pănă la finalul acestei săptămăni

"Deci s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei (…)”, a mai precizat Anisie, în conferinţa de presă.

Lotul al doilea conţine 108,800 de tablete

"De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete“, a spus Monica Anisie, miercuri, la o conferinţă de presă desfăşurată la Primăria Sectorului 2.

Anisie a solicitat inspectorilor şcolari un inventar pe tablete şi întocmirea unui plan de intervenţie

"Şi astăzi am avut videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, în care le-am solicitat să mai faca încă un inventar, pentru ca, pe zi ce trece, avem alte şi alte date la Ministerul Educaţiei. După cum bine ştiţi, (...) le-am solicitat să faca un plan de intervenţie la nivel local pe fiecare unitate de învătământ. La asta se lucrează acum", a afirmat Monica Anisie.


Inspectorii şcolari au luat măsuri "destul de drastice"

Referitor la şcoala online, Anisie a reamintit că au fost efectuate activităţi de inspecţie şcolară privind desfăşurarea cursurilor online. Acolo unde a fost cazul inspectorate şcolare au luat măsuri în raport cu modalitatea în care se desfăşoară activitatea didactică în sistem online, iar unele dintre măsuri au fost "destul de drastice", a mai spus Anisie.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie tablete scoala online
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close