Antena 3 CNN Actualitate Monica Iacob Ridzi acuză procurorii DNA de abuzuri în cazul său

Monica Iacob Ridzi acuză procurorii DNA de abuzuri în cazul său

Monica Iacob Ridzi acuză procurorii DNA de abuzuri în cazul său
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2010   •   20:44

Fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, nu este de acord cu percheziţia informatică în procesul său şi cere imunitate ministerială, pentru a fi ferită de abuzuri.

Ridzi a trimis Comisiei juridice din Camera Deputaţilor 20 de pagini referitoare la solicitările procurorilor DNA. Fostul ministru al Tineretului este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi infracţiuni la legea contabilităţii.

În documentul obţinut de Jurnalul Naţional, Monica Ridzi le aduce procurorilor DNA o serie de acuze. Fostul ministru susţine că achetatorii au dat dovadă de exces de zel atunci când au cerut o percheziţie informatică în dosarul său. Ridzi explică faptul că ea însăşi a cerut verificarea calculatorului său şi, din proprie iniţiativă, a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile şi adresele de e-mail cu parolele aferente care ar fi putut ajuta la finalizarea anchetei. Fostul ministru mai spune că nu a ştiut nimic despre încheierea şi executare contractelor de achiziţie cercetate acum de DNA şi e convinsă că procurorii ştiu că nu a fost implicată în infracţiuni informatice.

Cât priveşte solicitarea unui aviz de începere a urmaririi penale, Monica Iacob Ridzi susţine că argumentaţia procurorilor este contradictorie şi chiar mincinoasă. Fostul ministru acuză că în referatul înaintat Camerei Deputatilor anchetatorii i-au ignorat prezumţia de nevinovatie iar asta vorbeşte mult despre modul în care se derulează ancheta în cazul său.

Acuzele lui Ridzi la adresa procurorilor nu se opresc aici. Aceasta mai spune că nu există argumente legale împotriva sa atunci când se spune că ar fi modificat planurile de achiziţii de la Ministerul Tineretului. Situaţia Monicăi Iacob Ridzi va fi discutată în Comisia juridică cel mai probabil săptămâna viitoare.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close