Antena 3 Actualitate Monica Iacob Ridzi cere legalizarea pedepsei cu moartea

Monica Iacob Ridzi cere legalizarea pedepsei cu moartea

de S.T.    |    01 Sep 2015   •   20:23

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, cere public legalizarea pedepsei cu moartea.

"În România s-a reintrodus pedeapsa cu moartea. Cer public legalizarea ei. Pentru toţi deţinuţii bolnavi. În special pentru cei cu infracţiuni economice, care nu reprezintă pericol pentru societate şi nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decât violatorii şi criminalii recidivişti", a scris Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

"De ce să mai cheltuie statul bani cu deţinuţii bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigaţii, regim alimentar, etc., dacă sfârşitul, în funcţie de cât rezistă fiecare, e acelaşi: moartea? Deţinuţii bolnavi nu pot fi nici măcar reeducaţi, pentru că, bolnavi fiind, nu pot participa la activităţile socio-educative. Prin urmare, scopul pedepsei privative de libertate, anume reeducarea, nu poate fi atins. Deţinuţii bolnavi nu pot fi nici eliberaţi condiţionat, mai repede, pentru că fiind inapţi medical, nu pot munci, prin urmare nu pot obţine nici zile câştig. Mai repede sunt eliberaţi din penitenciare criminalii şi violatorii sănătoşi, care muncesc", a mai scris ea.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close