Antena 3 CNN Actualitate Monica Pop, despre demiterea ministrului Vlad Voiculescu: ''Păcat că s-a întâmplat atât de târziu!''

Monica Pop, despre demiterea ministrului Vlad Voiculescu: ''Păcat că s-a întâmplat atât de târziu!''

Medicul Monica Pop şi-a exprimat miercuri, în exclusivitate la Antena 3, punctul de vedere cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătăţii a fost revocat miercuri din funcție de către premierul Florin Cîţu.

Monica Pop, despre demiterea ministrului Vlad Voiculescu: ''Păcat că s-a întâmplat atât de târziu!''
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2021   •   16:55

''În primul rând, păcat că s-a întâmplat asta atât de târziu, pentru că, pur şi simplu, nu înţeleg. Eu nu fac politică, dar nu înţeleg. Cum a fost posibil, în primul rând, să îl pună ministru al Sănătăţii, după gafele enorme făcute în primul mandat?

În al doilea rând, după tot ce s-a întâmplat, pentru că e răspunzător de o droaie de lucruri. Va răspune el pentru tot ce s-a întâmplat între timp? Eu nu înțeleg cum e posibil să fie oameni care îl susțin. Nu înțeleg asta, oricine ar fi. Am văzut inclusiv vreo doi actori. Este descalificant pentru ei, pentru că nu se poate să nu vadă. Vezi, și copilul tău când greșește acasă, îl pedepsești dacă trebuie. Cum e posibil să fi suportat în halul ăsta, de repetate gafe.

''Tot ce a făcut băiatul ăsta este împotriva sistemului de sănătate și a oamenilor din țara asta''

E posibil ca un om ca domnul Barna să îl susțină? Se poate asta? Nu înțeleg, pur și simplu. Sunt nevăzători? Să vină la oftalmolog. Eu nu înțeleg ce se întâmplă. Nu înțeleg cum, că puteau foarte bine să îl revoce, sau să îl schimbe ei pe motive de sănătate. Eu îi doresc să fie sănătos, dar găseau motive pentru care să îl schimbe. Fără jigniri, fără nu știu ce. Să îl schimbe ei. Știți foarte bine că sunt și membri USR care l-au criticat. Cum e posibil să rămână atâta timp și să îl mai și susțină, acum când a făcut gafă după gafă și după gafă.

''Demiterea este foarte clar că a făcut-o doamna Moldovan''

Deci asta a fost picătura care a umplut, pentru că nu se poate aşa ceva. Eu cred că emisiunea de aseară a fost artizanul aflării acestui ordin. Incredibil şi incalificabil. Nu pot să înţeleg aşa ceva. Când conduci ştii foarte bine că are cineva drept de semnătură, dar până la un punct. Uitaţi-vă ce a scris din punct de vedere juridic domnul Piperea şi o să vedeţi acolo, că doamna aceasta nu avea dreptul să semneze pentru ministru, decât anumite lucruri şi asta nici într-un caz, atunci când afectează populaţia. Nu avea dreptul să semneze pentru el. Eu am înţeles că ministrul nici nu ştia. Ea a spus că sigur că ştia. Nu ştiu dacă e aşa, sau nu. Înclin să cred că nu, dar nu ştiu'', a spus Monica Pop, miercuri, în exclusivitate, la Antena 3.

Între timp, Vlad Voiculescu se pregăteşte să plece de la ministerul Sănătăţii. Până acum, nu a avut nicio reacţie despre demiterea sa. În schimb, în faţa ministerului Sănătăţii a fost scandal. Mai mulţi protestatari s-au strâns acolo şi a existat între taberele pro şi contra Voiculescu. 

De asemenea, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS după ce a luat unilateral decizia de a a-l demite pe Vlad Voiculescu, a anunțat vicepremierul Dan Barna.

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close