Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului

Dr. Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului

Tragedia de la Spitalul-suport COVID din Piatra Neamţ ridică mari semne de întrebare cu privire la ce s-a întâmplat, de fapt, în cele două saloane în care au murit, conform bilanţului provizoriu, 10 pacienţi, în urma declanşării unui incendiu.

Dr. Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului
de Georgiana Adam    |    14 Noi 2020   •   21:50

Dr. Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice, atrage atenţia asupra faptului decesul victimelor a survenit foarte repede iar informaţiile acumulate până în prezent indică faptul că nu focul ar fi cauza directă morţii pacienţilor.

"Există în fiecare spital un plan care trebuie activat în astfel de situaţii, sper că a fost activat. N-am înţeles de ce nu sunt transferaţi (pacienţii evacuaţi, n.r.) la Bacău, unde există un spital la fel de mare ca şi cel din Piatra Neamţ. Acum trebuie închisă şi această secţie COVID (...) Motivele pot fi multe, oxigenul întreţine arderea. Dacă izbucneşte un incendiu în Secţie ATI, este nenorocire. Sunt foarte curioasă de ce s-a întâmplat. Oamenii aceia, după părerea mea, nu au decedat din cauza incendiului, pentru că nu moare nimeni atât de repede. 

(Răzvan Dumitrescu: Din cauza exploziei, probabil?)

Sigur, catzegoric. Poate fi şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. E foarte greu de spus de ce s-a întâmplat aşa şi de sunt atâţi oameni care şi-au pierdut viaţa atât de repede", a spus Monica Pop.

×
Subiecte în articol: Monica Pop Piatra Neamț incendiu explozie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close